FC Inter revine pe teren după 20 de ani

Cea mai iubită echipă din istoria Sibiului, FC Inter, renaște în weekend, când are programat primul meci din acest sezon competițional. Teodor Birț, omul care a pus pe picioare FC Hermannstadt, cu promovări consecutive până în Liga I, dar și o finală de Cupa României, s-a ținut de cuvânt.

Teodor Birț reînvie echipa de suflet a fotbalului sibian! Primul meci e programat sâmbătă și va fi transmis în direct online

Încărcătură emoțională

La aproape două decenii de la ultimul meci, FC Inter revine așadar în atenția iubitorilor fotbalului din Sibiu. Sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 13, întâlnește Alma, la Sibiu, pe Pietricica, într-un meci contând pentru Liga a IV-a. Întâlnirea se va disputa, din păcate, fără public, din cauza măsurilor impuse pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. E o partidă cu mare încărcătură emoțională. Fără îndoială, ca în vremurile bune, se vor pune în joc multă pasiune, dorință de reușită, precum și munca unor profesioniști, iubitori ai fotbalului și susținători ai sportului sibian.

Program intens

Această ediție a Ligii a IV-a va fi una extrem de intensă, datorită programului impus de FRF. Asociația Județeană de Fotbal trebuie să stabilească, până în data de 8 mai, noua campioană județeană. Echipa va disputa apoi barajul pentru promovarea în Liga a III-a. Se va juca, practic, din trei în trei zile, ba chiar din două în două, cu o pauză de Paști.

Înaintea acestui nou început, am încercat să luăm pulsul clubului AFC Inter Stars de la președintele Teodor Birț, într-un interviu acordat pentru cititorii Mesagerului de Sibiu.

 

Teodor Birț: Cred în echipă, starea de spirit este bună, sunt convins că vom începe cu dreptul

 

Reporter: Așadar, v-ați ținut de cuvânt! Ați revenit în fotbal cu un nou proiect. La Sibiu, din fericire pentru fanii fotbalului de la noi. Se vorbea la un moment dat de Alba Iulia… Ce a stat la baza deciziei?

Teodor Birț: Nu era corect față de suporterii sibieni și nici față de cei din Alba Iulia să preluăm o echipă cu care să fi început la Alba și pe care apoi să o aducem la Sibiu. Ar fi fost, așa cum se vorbește în lumea fotbalului, o clonă și am considerat că sibienii merită o construcție mult mai sănătoasă. Ne-am reorientat spre un nume cunoscut în Sibiu – FC Inter, echipa care a adus cele mai mari satisfacții fotbalului sibian.

R.: V-ați înhămat la o muncă grea. Un club nou, cu un nume plin de amintiri. De ce FC Inter?

T. B.: Așa cum am spus, Inter Sibiu este echipa care a realizat cele mai mari performanțe la nivel de fotbal în Sibiu, este o fostă divizionară A, echipa care a câștigat Cupa Balcanică, o echipă foarte bine cunoscută în Sibiu și iubită de toți sibienii.

R: Pe cine aveți alături? Mă refer aici la staff, la antrenori, la cei care au făcut posibilă înscrierea echipei în campionat…

T. B.: În primul rând, este vorba de Marius Lungu, cel care a contribuit și la înființarea și dezvoltarea celuilalt club pe care l-am înființat. De asemenea, este alături de noi și Grigore Nicolae – director sportiv, fost jucător și căpitan de echipă la Inter Sibiu. Să nu uităm de Vasilică Armenean, jucător care a promovat cu Inter Sibiu în prima divizie. Sunt mulți din cei care au jucat acolo, nume cunoscute în Sibiu, oameni cu care ne consultăm, iar toți laolaltă am reușit să ajungem în acest moment în care echipa începe noul campionat în Liga a IV-a.

R: Pe ce lot vă bazați? De unde provin jucătorii?

T. B: Ne bazăm pe un lot bine echilibrat, spun eu. Sunt jucători din Sibiu, avem și trei jucători din Mediaș, jucători cu experiență în ceea ce privește promovarea în eșalonul 3, dar și jucători tineri, proveniți de la Interstar. Practic, am făcut o combinație așa cum ne-am dorim, adică să dăm credit atât tinerilor, cât și să folosim experiența celor care au jucat la acest nivel.

R: Unde vă antrenați, unde jucați?

T. B.: Deocamdată nu se pune problema de antrenat, pentru că nu mai este timp de antrenamente, iar jocurile de acasă, momentan, le vom disputa la Rășinari.

R: Debutul echipei se va produce în weekend. Încep, așadar, meciurile pe puncte. Cum simțiți vestiarul? Care e starea de spirit?  

T. B.: Într-adevăr, primul joc îl vom disputa sâmbătă, va fi foarte greu, vor fi meciuri din două în două zile, întrucât campioana Ligii a IV-a trebuie stabilită repede, pentru a se putea disputa meciurile de baraj. Vestiarul este OK, vom mai avea discuții atât cu staff-ul tehnic, cât și cu jucătorii. Cred în echipă, starea de spirit este bună, sunt convins că vom începe cu dreptul.

R: Unde vă vedeți cu echipa, peste 5 ani?

T.B.: Din tot sufletul îmi doresc să fie în Liga I.

R: Anul viitor vom avea un stadion nou. Posibil cu o echipă FC Hermannstadt în liga secundă. Veți încerca să reveniți pe Municipal?

T. B.: Sper să se încheie lucrările la stadion cât se poate de repede, evident că vom încerca și noi să jucăm pe Municipal, iar despre cealaltă echipă – FC Hermannstadt – nu vreau să comentez nimic, este un capitol închis pentru noi. Toată atenția o avem îndreptată spre noul nostru proiect – FC Inter Sibiu.

R: Câțiva dintre cei care se află acum, jos, în iarbă, la FCH, au pornit la drum cu dumneavoastră. Credeți că au puterea de a se salva? Sunteți un suporter al lor? Mai țineți legătura cu ei? 

T. B.: Depinde foarte mult cum vor gestiona meciurile din play-out. Depinde cât de uniți vor fi, dacă vestiarul va fi liniștit, dacă vor reuși să capaciteze jucătorii. Însă nu este o problemă care să mă intereseze pe mine și le doresc succes.

R: Să revenim la FC Inter. Au apărut deja materiale promoționale. Ați gândit și partea de promovare?

T. B.: Este foarte important felul în care promovăm imaginea clubului. Am făcut deja unele materiale promoționale, ne gândim și la partea de promovare. Este foarte important ca acest proiect să fie bine cunoscut de către sibieni, vom încerca să fim aproape de toți cei care iubesc fotbalul și care vor să ne ajute. Materialele promoționale sunt și ele, evident, o sursa de venit pentru orice fel de club.

R: E o perioadă grea, din cauza pandemiei. Ce măsuri luați pentru a evita îmbolnăvirile la echipă?

T. B.: Ne bucură faptul că putem folosi testele rapide, fiind astfel posibilă desfășurarea campinatului la Liga a IV-a, iar măsurile pe care le vom lua pentru a evita îmbolnăvirile la echipă vor fi toate cele care sunt impuse atât de către DSP, cât și de către FRF.

R: Din păcate, vestea reînvierii clubului de suflet al sibienilor este umbrită de măsurile de prevenire a răspândirii pandemiei. Se joacă fără spectatori. Ce le transmiteți fanilor? Cum putem vedea meciurile sau măcar secvențe de la jocuri?   

T. B.: Într-adevăr, meciurile se vor juca fără spectatori, dar avem o surpriză pentru iubitorii de fotbal din Sibiu, meciurile vor fi transmite online, deci cei care ne iubesc și vor să ne fie alături vor putea să vadă meciurile în întregime. De asemenea, și pe pagina de Facebook și Instagram vor apărea secvențe din jocuri.

R: Un pronostic pentru meciul de la finalul săptămânii?

T. B.: Ne dorim să începem cu dreptul, cu 3 puncte câștigate sâmbătă!


FC Inter

Înființată în 1982, FC Inter Sibiu avea să ajungă în eșalonul valoric secund în 1986 și, doi ani mai târziu, în Divizia A. Echipa a reușit să evolueze opt sezoane pe prima scenă a fotbalului românesc, iar cea mai bună clasare avea să o obțină în sezonul 1990/1991, când a ocupat locul IV în campionat și totodată a reușit să câștige Cupa Balcanică. Printre cei mai cunoscuți jucători ai echipei se află Ovidiu Maier, Radu Niculescu, Adrian Văsâi, Florin Cotora, Marius Baciu, Ovidiu Tâlvan, Gheorghe Mihali, Dorinel Munteanu, Mihail Majearu, Constantin Adrian Blid, Florin Cotora, Marius Achim Baciu, Laurențiu Lucian Cotora, Victor Glăvan, Constantin Cristian Lazăr, Marian Mărgărit, R. Bănuță, Bogdan Bucur, Corneliu Szeghedi, Dorin Bogdan Zotincă, Szenes, Nicolae Cătălin Popa, Cristian Sava, Marius Dumitru Szeghedi, Radu II, Jurcă, Burchel, Cezar Zamfir, Marius Predatu, Răzvan Sorin Toboșar, Stănescu, Mara, Pogăcean, Grigore, Moldovan, Szeghedi M.


AJF Sibiu: „În ședința Comitetului de Urgență al FRF din data de 07.04.2021 a fost aprobat Regulamentul privind desfășurarea și organizarea jocurilor de baraj pentru menținerea/promovarea în Liga 3, care menționează obligativitatea desfășurării unui campionat județean format din minim 4 cluburi/asociații sportive care trebuie să desfășoare un număr minim de 7 jocuri. Echipa desemnată câștigătoare a județului Sibiu va disputa un joc de baraj pe teren neutru cu câștigătoarea unui alt județ, fără a se ține cont de criteriul geografic. Câștigătoarele jocului de baraj vor disputa în dublă manșă jocuri de menținere/promovare cu ocupantele locurilor 9, 10 și cel mai bun loc 8 din actualele serii de Liga 3.“

 

Programul Ligii a IV-a, sezonul 2020/2021

  • Etapa I, sâmbătă, 17 aprilie

Alma Sibiu – AFC Inter Stars 2020 Sibiu (ora 13:00)

FC Interstar Sibiu – AFC Quantum/Cuantic Arsenal Sibiu (18:00)

FC Avrig stă.

  • Etapa a II-a, marți, 20 aprilie

FC Inter – FC Interstar (17:30)

FC Avrig – Alma Sibiu (18:00)

Arsenal Sibiu stă.

  • Etapa a III-a, joi, 22 aprilie

Alma Sibiu – Arsenal Sibiu (17:00, Stadionul ”Orășenesc” Avrig)

FC Inter – FC Avrig (Stadionul ”Voința”, 17:00)

FC Interstar stă.

  • Etapa a IV-a, sâmbătă, 24 aprilie

FC Interstar – Alma Sibiu

Arsenal Sibiu – FC Avrig

FC Inter stă.

  • Etapa a V-a, luni, 26 aprilie

FC Avrig – FC Interstar

FC Inter – Arsenal Sibiu

Alma Sibiu stă.

  • Etapa a VI-a, miercuri, 28 aprilie

FC Inter – Alma Sibiu

Arsenal Sibiu – FC Interstar

FC Avrig stă.

  • Etapa a VII-a, vineri, 30 aprilie

Alma Sibiu – FC Avrig

FC Interstar – FC Inter

Arsenal Sibiu stă.

  • Etapa a VIII-a, marți, 4 mai

Arsenal Sibiu – Alma Sibiu

FC Avrig – FC Inter

FC Interstar stă.

  • Etapa a IX-a, joi, 6 mai

Alma Sibiu – FC Interstar

FC Avrig – Arsenal Sibiu

FC Inter stă.

  • Etapa a X-a, sâmbătă, 8 mai

FC Interstar – FC Avrig

Arsenal Sibiu – FC Inter

Alma Sibiu stă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*