FCH deschide etapa la Mediaș

Cu vântul în pânze, FC Hermannstadt revine în play-off-ul Ligii 2, la Mediaș, astăzi, de la ora 19,30, într-un meci cu Concordia Chiajna.

foto: facebook/FCH

Pare că echipei sibiene i s-au aliniat astrele spre finalul lunii martie, după înfrângerea suferită în fața „șepcilor roșii“. A câștigat la Timișoara, apoi acasă în prima etapă din play-off, cu Unirea Slobozia (două meciuri complicate, rezolvate cu bine). A beneficiat de remiza dintre Petrolul și U Cluj și a revenit pe poziția secundă în clasament, care asigură promovarea directă în Liga I. Apoi, în urmă cu o săptămână, a primit vestea aprobării Planului de reorganizare în insolvență de către Tribunalul din Sibiu, iar sâmbătă, într-un amical desfășurat pe Stadionul Tineretului, a spulberat FC Brașov cu 4-1. Cireașa de pe tort a pus-o Alex Pantea, care s-a reîntors de la Naționala U19 cu calificarea la Campionatul European din vară.

Goluri primite ușor

Sâmbătă, în amicalul de la Brașov, Marius Măldărășanu a rulat întreg lotul avut la dispoziție. Fără presiunea rezultatului, sibienii au controlat de o manieră categorică partida, în special în prima repriză, punctând de trei ori până la pauză, prin Stoica (‘22), Balaure (‘38) și Hora (‘42). Cu o formula schimbată, tot FC Hermannstadt a punctat prima și actul secund, prin Paraschiv, în minutul 55, golul de onoare fiind opera lui Constantin (‘72). Chiar dacă elevii săi și-au spulberat adversarul, golul brașovenilor a fost primit cu nodul în gât de către Măldărășanu. „O primă repriză foarte bună pentru noi, iar a doua parte a fost mai bună a Brașovului cu un echilibru per-ansamblu. Un test util, mă bucur că am câștigat, dar îmi pare rău că am  primit gol. Din cele șase echipe din play-off, noi suntem echipa cu cele mai multe goluri primite. Am luat gol și astăzi (nr – sâmbătă) pe o greșeală în apărare, sper să remediem cât mai rapid aceste probleme”, a spus Marius Măldărășanu.

Calificare, cu Pantea marcator

Cu internaționalul nostru Alexandru Pantea în teren, sub comanda lui Adi Văsîi, România U19 a reușit calificarea la Campionatul European U19 din Slovacia de pe primul loc, într-o grupă cu Islanda, Croația și Georgia. Miercuri 23 aprilie, tricolorii au învins Georgia cu 5-1 (Pantea a înscris golul de 3-1 din penalti), sâmbătă 26 martie au învins Croația chiar la ea acasă, cu 2-1, iar în ultimul meci au cedat 0-3 cu Islanda, dar calificarea era deja decisă. Alex a fost din nou jucător de bază, titular și integralist. „În fața mea sunt colegii mei, în spatele lor sunt eu! Când intrăm pe teren, nu ne temem de nimeni! Dar cel mai important, în spatele meu sunteți voi, milioanele de români! Toți știm asta! Vă simțim și ne dați putere când ne este greu. Suferiți cu noi și luptați pentru noi! Sunteti 🔝Împreună suntem de neoprit! Încredere, români! Împreună facem istorie! Unde nu ajung picioarele, ajunge inima!“, a transmis Pantea, după meciul calificării.

Etapa a 2-a din play-off: FCH – Chiajna (31 martie, ora 19,30); Steaua – Petrolul (2 aprilie, ora 14,30); Unirea – U Cluj (3 aprilie, ora 13,30)

sursa: FRF

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*