FDGR respinge acuzațiile de la Antena 3 și explică situația plăților din campania electorală

Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) respinge ca false şi calomnioase informaţiile difuzate ieri de postul TV Antena 3, conform cărora FDGR ar fi folosit bani ilegali în campania pentru alegerile locale din 2016.

„Nerambursarea unor sume de către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) se datorează exclusiv unor vicii formale din facturile emise pentru serviciile de publicitate electorală, ca de exemplu adresa sau numele organizaţiei scrise greşit sau incomplet. Toate sumele înscrise pe facturi sunt corecte, iar finanţarea campaniei de către F.D.G.R. a fost în întregime legală, ceea ce reiese din raportul de control al AEP. Faptul că AEP nu a decontat întreaga sumă cheltuită de F.D.G.R. în campania electorală nu înseamnă nicidecum că s-ar fi folosit bani ilegali”, susține dr. Paul Juergen Porr, preşedintele FDGR, într-un comunicat de presă.

Totodată, conducerea Forumului menţionează că, încă din 2013, Klaus Iohannis nu mai este preşedintele acestei formațiuni, iar în 2014 a renunțat și la calitatea de membru. „Nu a avut nicio legătură cu campania electorală a FDGR pentru alegerile locale din 2016, cum s-a sugerat în ştirea transmisă”, a mai adăugat Porr, în numele Consiliului Director al FDGR.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*