FDGR vrea Primăria și Consiliul Județean

Forumul Democrat al Germanilor din România și-a anunțat astăzi candidații pentru alegerile locale sub sloganul „Împreună pentru viitorul Sibiului”.

Astrid Fodor va candida pentru un nou mandat la Primăria municipiului Sibiu, Gabriel Tischer, președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului, vizează șefia Consiliul Județean Sibiu, Robert Krafft este candidatul pentru Primăria orașului Cisnădie, iar viceprimarul Avrigului, Vasile Gavrilă, candidează pentru funcția de primar. Totodată, Forumul va avea liste de candidați pentru Consiliul Județean și mai multe Consilii Locale, iar la Mediaș ar putea avea și un candidat pentru Primărie, însă liderii formațiunii nu au dorit deocamdată să confirme informațiile vehiculate pe surse.

Forumul German își dorește să obțină majoritatea în Consiliul Local Sibiu și un număr de mandate în Consiliul Județean comparabil cu cel din actuala legislatură, potrivit președintelui Paul Porr. Acesta cere alegătorilor să acorde votul candidaților FDGR pentru a reface tandemul Primărie – Consiliul Județean, așa cum a funcționat el în perioada Iohannis-Bottesch. „Avem membri cu convingeri de stânga, dar și de dreapta, putem colabora cu oricine, dar nu facem alianțe preelectorale. Nici azi Sibiul nu este perfect, cea mai bună perioadă a fost între 2004 și 2012. Împreună, orașul și județul pot face foarte mult, vrem să contribuim la ridicarea țării. Acest județ merită un management profesionist, care să rezolve problemele în interesul cetățenilor și nu doar al unei clici”, a spus Porr.

„Astăzi am pornit împreună pe un drum spre o administrație modernă, europeană, axată pe interesele și dorințele cetățenilor acestui județ. Ne așteaptă o perioadă grea, în care va trebui să ne reinventăm, însă împreună vom fi întotdeauna mai puternici”, susține Gabriel Tischer.

Lansată în cursa electorală cu prima șansă, Astrid Fodor nu a dorit să facă nici un comentariu despre contracandidații săi și nici să le transmită vreun mesaj, comentând că rolul său ca primar în funcție este să se ocupe de administrație. Ce își propune Fodor dacă va fi realeasă și ce propun ceilalți candidați promovați de FDGR aflați în materialul următor.

Liderii FDGR și-au exprimat speranța că alegerile se vor desfășura la termen.

„Pentru alegerile locale din 27 septembrie, Forumul German are nevoie de semnături ale susținătorilor. Cei care doresc să ne susțină pot semna pe listele aflate în corturile amplasate în perioada următoare în oraș sau la sediu, str. General Magheru 1-3, de luni până vineri, între orele 9-13, secretariat etajul I. Tot de la sediul nostru se pot ridica liste pentru semnături de către cei care doresc să se implice si să ne ajute la strângerea acestora”, au mai anunțat reprezentanții Forumului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*