Festival culinar la Slimnic

Prima ediţie a festivalului „Tradiţii culinare ȋn ținutul Sibiului” s-a desfășurat, sâmbătă, 28 iulie, în curtea Primăriei Slimnic.

Ȋn cadrul acestui eveniment, preparatele culinare au fost ȋn centrul atenției, vizitatorii putând degusta și achiziţiona produse autentice din această zonă a ţării.

Un moment deosebit a fost cel al simpozionului „Comuna Slimnic se prezintă la Centenarul Marii Uniri”, activitate ce a culminat cu vizionarea unei expoziţii foto-documentare pe această temă.

Printre invitaţi s-au numărat reprezentanţi ai localitaţii Pace, din Franţa, localitate ȋnfrăţită cu Slimnicul, oficialităţi ale Consiliului Judeţean Sibiu, oficialităţi ale Direcţiei Judeţene de Cultură și Patrimoniu Sibiu, precum și directorul Școlii Gimnaziale Slimnic. De asemenea, cei prezenţi s-au putut bucura de un tur ghidat al principalelor obiective turistice din comuna Slimnic, pentru ca la ȋntoarcere să aibă parte de un recital de zile mari, al cunoscutului cântăreţ de muzică populară Robert Târnăveanu.

Un alt moment deosebit a fost oferit de ansamblul folcloric „Cetatea Slimnic”, care a ȋncântat publicul participant, prin dans și voie bună. Bucuria a fost cu atât mai mare cu cât ansamblul este format din elevi ai Școlii Gimnaziale Slimnic. De asemenea, la o masă plină cu suveniruri, produse de artizanat și broșuri despre comuna Slimnic, câţiva elevi ai aceleiași școli, membri ai clubului GreenIMPACT Cavalerii Turnului Ȋnclinat din Ruși, ȋși promovau comuna și patrimoniul local, ȋntregind sentimentul de mândrie specific unor astfel de evenimente.

Ca o prelungire a festivalului din prima jumătate a zilei, Primăria și Consiliul Local Slimnic, ȋn parteneriat cu Consiliul Judeţean Sibiu, au oferit participanţilor două seri de recitaluri de muzică și dansuri folclorice.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*