Festivalul Filmului Francez, declinat la feminin, poposește în acest an și la Sibiu

Cea de-a 24-a ediție a Festivalului Filmului Francez, declinată la feminin, poposește în acest an și la Sibiu, în 3 și 4 octombrie, la Fabrica de Cultură IACM Construcții – Sala „Lulu”.

Sub deviza „Filmul francez la feminin”, ediția de la Sibiu propune patru filme speciale, semnate atât de nume deja consacrate, cât și de realizatoare debutante, aflate în plină ascensiune.

Cele patru filme sunt subtitrate în limba română și vor fi însoțite de 13 scurtmetraje semnate de Alice Guy – prima regizoare de filme de ficțiune din istoria cinematografiei. Accesul publicului la eveniment se face gratuit, în limita locurilor disponibile în sală, pe bază de rezervare la numărul de telefon 0369 101 578. Evenimentul este organizat de Institutul Francez din România, în cadrul aniversării a 50 de ani de francofonie instituțională, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu fiind co-organizatori.

Program Festivalul de Film Francez Sibiu

3 – 4 octombrie 2020

Sâmbătă, 3 octombrie 2020

ora 18:00

Tu mérites un amour / Meriți o iubire, regia Hafsia Herzi (dramă, romantic, 1h35)

Cu: Hafsia Herzi, Djanis Bouzyani, Anthony Bajon

Lila gestionează cu greu despărțirea de Rémi, bărbatul pe care îl iubea mai presus de orice și care i-a fost infidel. Într-o zi, acesta anunță că pleacă în Bolivia pentru a se regăsi și pentru a încerca să înțeleagă greșelile pe care le-a făcut. De acolo, îi transmite Lilei că povestea lor de dragoste nu s-a terminat. Lila devine și mai confuză…

Film prezentat în festivalurile: Cannes 2019 – selecție Semaine de la critique, Festivalul de Film Francofon Angoulême, Hamburg 2019

Ora 20:30

L’adieu à la nuit / Adio în noapte, regia André Téchiné (dramă, 1h43)

Cu: Catherine Deveuve, Kacey Mottet Klein, Oulaya Amamra

Muriel se bucură nespus când nepotul ei, Alex, vine să stea câteva zile la ferma ei, înainte de a pleca să locuiască în Canada. Surprinsă de comportamentul lui, ea descoperă curând că Alex a mințit-o. De fapt, el se pregătește pentru o altă viață. Bulversată, Muriel trebuie să acționeze repede…

Film prezentat în festivalurile: Berlinale 2019, Jeonju 2019, Helsinki 2019.

Duminică, 4 octombrie 2020

Ora 18:00

Camille, regia Boris Lojkine (dramă, 1h30)

Cu: Nina Meurisse, Fiacre Bindala, Bruno Todeschini

Camille, o tânără fotoreporteră idealistă, pleacă în Africa Centrală pentru a documenta războiul civil care este pe care să izbucnească. Ea ajunge repede să fie fascinată de această țară și de tinerii ei implicați în tumultul social. Soarta ei va fi legată de acest loc. Filmul spune povestea reală a jurnalistei Camille Lepage, ucisă în Africa Centrală în 2014.

Film prezentat în festivalurile: Locarno 2019, FiFF Namur 2019, Festival du Film Français d’Helvétie – Bienne 2019

Ora 20:30

Un divan à Tunis / La psiholog în Tunis, regia Manele Labidi (comedie, 1h28)

Cu: Golshifteh Farahani, Majd Mastoura, Aïcha Ben Miled

După ce a petrecut mulți ani la Paris, Selma, o psihanalistă de 35 de ani, se întoarce în Tunisia cu gândul de a-și deschide un cabinet de psihoterapie. Când începe, în sfârșit, să descopere modalități de a interacționa cu noua sa gamă variată de pacienți, află că îi lipsește o autorizație importantă și este nevoită să găsească o soluție pentru a împiedica autoritățile locale de a-i închide cabinetul.

Film prezentat în festivalurile: Veneția 2019, Toronto 2019, BFI Londra 2019

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*