Festivalul „George Enescu“ va ajunge marți la Sibiu

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului „George Enescu“ prilejuieşte întâlnirea publicului sibian, marţi, 15 septembrie, la Sala Thalia, cu Orchestra Naţională de Cameră a Republicii Moldova, într-un eveniment găzduit şi organizat de Filarmonica de Stat Sibiu.Concertul are în program compoziţii semnate Béla Bartók, J. S.Bach şi George Enescu şi îi are ca invitaţi pe solista Livyka Ştirbu-Sokolov, iar la pupitrul dirijoral pe Cristian Florea. Evenimentul este realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Sibiu. Biletele pentru acest concert s-au pus în vânzare la casa de bilete a Sălii Thalia, de luni până joi, între orele 12-16. Preţul unui bilet este de 16 lei. Se acordă o reducere de 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Turnee internaționale

Orchestra Naţională de Cameră a Republicii Moldova își desfășoară activitatea în cadrul Sălii cu Orgă, instituție сoncertistică națională din Chișinău, și este cunoscută în lume graţie numeroaselor turnee artistice pe care le-a întreprins în Spania, Franţa, Italia, Germania, Elveţia, Rusia, Ucraina, România, Turcia, Israel, SUA, Iordania, dar și pentru înalta măiestrie interpretativă şi repertoriul ei vast, executat în corespundere cu cerinţele epocii și stilului lucrărilor  muzicale.

Orchestra Naţională de Camera a Republicii Moldova, condusă de maestrul Cristian Florea

Orchestra Naţională de Camera a Republicii Moldova, condusă de maestrul Cristian Florea

Fondată în 1988

Orchestra Naţională de Cameră a fost fondată în primăvara anului 1988, la iniţiativa dirijorului Alfred Gherşfeld (actualmente stabilit în SUA). La ora actuală, prim-dirijor al orchestrei este maestrul Cristian Florea. Membrii orchestrei sunt absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ superior muzical din Chişinău, Moscova, Nijnii Novgorod. Fiecare muzician este şi solist, interpretând concerte pentru instrument solo şi orchestră, formând totodată diferite ansambluri instrumentale: trio, cvartete, cvintete de coarde etc., precum şi ansambluri cu pian, clavecin, instrumente aerofone.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*