Festivalul ICon Arts Transilvania 2021 ajunge la curtea baronului Samuel von Brukenthal din Avrig

Considerată un reper al arhitecturii baroce europene, reședința de vară a baronului Samuel von Brukenthal de la Avrig va găzdui Festivitatea de încheiere a Festivalului ICon Arts Transilvania 2021, duminică, 8 august, începând cu ora 12:00.

Amintind de perioada de vârf a Palatului Brukenthal, când acolo aveau loc elegante serate muzicale și recepții la care participau personalități remarcabile ale epocii, grădina edificiului impresionant de la poalele Făgărașului va deveni spațiul de concert pentru tinerii mari muzicieni de mâine care urmează zilele acestea cursurile de master class din cadrul Academiei ICon Arts.

Alături de ei vor fi nume importante ale muzicii clasice în plan internațional precum distinsul violonist Remus Azoiței, percuționistul belgian Ludwig Albert, Ana Oltean, una dintre cele mai apreciate flautiste în plan european și violoncelistul bulgar Atanas Krastev, laureat a numeroase premii internaționale. Ziua de duminică se va continua prin concertul de jazz susținut de A-C Leonte și inviații săi, artiști reprezentativi ai noii scene de jazz autohton. Evenimentul se va încheia printr-o invitație la degustare de vinuri și gastronomii locale.

Festivitatea de încheiere va oferi prilejul organizatorilor și maeștrilor invitați de a-i premia pe unii dintre cei mai talentați tineri muzicieni ai acestei generații.

Cu artiștii menționați publicul se va putea întâlni pe parcursul evenimentelor care marchează cea de-a doua săptămână a Festivalului  ICon Arts. Programul complet este disponibil pe site-ul www.iconarts.ro, intrarea fiind liberă la majoritatea evenimentelor, prin rezervare la adresa reservations@iconarts.ro

Dovedind consecvență în misiunea de a promova mobilitatea culturală și patrimoniul autentic transilvănean alături de tineri artiști și nume mari ale scenei internaționale, Festivalul ICon Arts Transilvania a ajuns anul acesta la Ediția cu numărul 19. Publicul Festivalului alături de localnici și rezidenți veniți din toată lumea în sate precum Richiș sau Biertan așteaptă acest eveniment pe care îl consideră „Festivalul din Sudul Transilvaniei”, eveniment care adaugă note nonconformiste unor spații muzeale în aer liber, pentru al șaselea an consecutiv.

Cu fiecare ediție diferit, ICon Arts păstrează formula itinerantă adăugând în fiecare an localități noi calendarului de evenimente, precum și formule camerale foarte rar întâlnite pe scenele de concert din România. Ediția din 2021 propune publicului obiectivele turistice din Copșa Mare, Cund și Avrig, pe lângă locurile deja consacrate precum Sala Thalia din Sibiu sau Biserica evanghelică din Mediaș.

Probabil că principalul aspect nonconformist al Festivalului este simplul fapt că pe scenă urcă atât tineri muzicieni cât și artiști de renume internațional. Acest lucru este o normalitate pentru noi. Este ceea ce facem încă de la prima ediție și cu siguranță că a îmbogățit oferta culturală din România cu artiști talentați aflați în prezent în plină ascensiune. Suntem mândri că și anul acesta am reușit să păstrăm dimensiunile vaste ale evenimentului, cu toate că eforturile logistice și economice sunt substanțial mai mari, având în vedere contextul. Ne bucurăm că și la ediția de anul acesta participă foarte mulți tineri care își doresc să devină mai buni ca niciodată”, a declarat Sebastian Gheorghiu, fondatorul și managerul Festivalului ICon Arts Transilvania.

Așadar, publicul este invitat să descopere și altfel spațiile de patrimoniu din Sudul Transilvaniei după propriul itinerariu fiindcă aproape în fiecare zi se întâmplă ceva ieșit din comun. Pentru cei care participă în fiecare an, nu este o surpriză că pot asculta de la ferestrele caselor de poveste acorduri de vioară, violoncel, percuție, flaut, sonorități de jazz, arii de operă, având loc repetiții intensive, parte din programul Academiei. 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*