Festivalul parlamentarilor de Sibiu în Consiliul Județean

La Consiliul Județean, ziua de ieri a fost una în care și-au dat tot concursul parlamentarii de Sibiu. Am asistat la un festival al declarațiilor politice, care mai de care mai optimiste, mai populiste, mai nostalgice și cât mai în ton cu partidul, în condițiile în care mare parte dintre ei au activat fie în conducerea Consiliului Județean, fie ca și consilieri județeni. Dacă nu le-am cunoaște prestanța din Parlament (deocamdată, nu s-au remarcat cu nimic pentru sibieni; iar unii dintre ei nici în trei mandate), am fi zis că Sibiul este reprezentat la cel mai înalt nivel în Capitală, în concurență cu celelalte județe, și că legenda conform căreia Sibiul se află între primele județe atunci când trimitem bani la bugetul de stat și la coadă când vine vorba de primit fonduri de la bugetul de stat este doar… o legendă.

Parlamentarii de Sibiu susțin proiectele Consiliului Județean și vor face lobby pentru construcția noului spital județean și pentru promovarea Sibiului ca Regiune Gastronomică Europeană. Ieri, în ședința extraordinară a Consiliului Județean, în care s-a votat bugetul județului pe 2017, senatorii și deputații de Sibiu au promis că lasă politica deoparte și vor susține interesele sibienilor.

Și avionul nu mai vine

Au fost prezenți parlamentarii PSD Ovidiu Sitterli și Ioan Terea, liberalii Nicolae Neagu, Constantin Șovăială și Mircea Cazan, deputatul Dan Barna (USR) și deputatul UDMR Zacharie Benedek. Au lipsit deputatul Raluca Turcan, președintele interimar al PNL, senatorul Viorel Arcaș (PSD), președintele comisiei Buget-Finanțe a Senatului, deputatul FDGR Ovidiu Ganț și senatorul Nicolae Avram, care însă și-a trimis consilierul parlamentar. Alături de aceștia s-a aflat și prefectul Lucian Radu. Dincolo de toate încurajările pentru cele două proiecte și declarațiile politice, unul singur dintre aleși a pus în discuție o problemă reală și stringentă a sibienilor: Benedek le-a cerut celorlalți parlamentari și președintelui Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, să susțină pe lângă compania Tarom reintroducerea cursei aeriene Sibiu – București. „De câteva luni, vorbesc cu cei de la Tarom, însă nu depinde de noi și de conducerea Aeroportului Internațional Sibiu. Vom susține în continuare acest demers“, i-a răspuns Cîmpean.

În așteptare

În concluzie, dacă în ceea ce privește proiectul Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019 lucrurile sunt, pentru moment, pe un făgaș bun, construcția noului spital este încă departe la început. Parlamentarii de Sibiu spun că așteaptă ca instituția județului și Primăria Sibiu să încheie un parteneriat, cum a fost și cel pentru modernizarea aeroportului, apoi să treacă la finalizarea documentaților necesare, după care vor sprijini construcția noului spital în fața guvernanților.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*