Filarmonica de Stat Sibiu a reluat seria de Concerte Educative dedicate elevilor

Concertele, cu o durată aproximativă de 50 de minute, au loc în zilele de vineri, după ce au fost programate în prealabil cu reprezentanţii şcolilor şi liceelor din Sibiu. Evenimentele sunt realizate cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Sibiu.

_DSC0087Peste 700 copii de la Şcolile Generale nr.18 şi nr.2 din Sibiu au participat vineri, 4 martie 2016, la primul concert educativ organizat de Filarmonica de Stat Sibiu în acest an. “Tema Concertului – „Muzica în paşi de dans” aduce în faţa copiilor un program deosebit de antrenant, cu lucrări de mare audienţă, din balete celebre – precum „Lacul lebedelor” de Ceaikovski, „Romeo şi Julieta” de Prokofiev, „Gayaneh” de Haciaturian – din opera sau opereta franceză – „Carmen” deBizet sau „Orfeu în Infern” de Offenbach – ca şi valsuri celebre, precum Vals nr. 2 din Suita a II-a de jazz de Şostakovici. Alăturate pe principiul contrastului de caracter, lucrările alese cu minuţiozitate conturează o imagine a interdisciplinarităţii, deziderat uneşte cele două arte prin elementul de referinţă – ritmul (muzicii şi al paşilor de dans). Conduşi de explicaţiile prezentatorului şi intervenţiile dirijorului, elevii vor fi capabili să observe modul de utilizare diferenţiat al instrumentelor sau combinaţiilor instrumentale mai puţin obişnuite, chiar exotice (saxofon, tamburină, castagnete, xilofon)” a declarat Roxana Pepelea, consultant artistic al Filarmonicii de Stat Sibiu.

Alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu, pe scena sălii Thalia a urcat dirijorul Gheorghe Costin. Concerte educative vor continua până în luna iunie, în zilele de vineri, după ce au fost programate cu reprezentanţii unităţilor de învătământ. Pentru mai multe informaţii precum şi pentru programări, persoanele interesate pot contacta Filarmonica de Stat Sibiu la tel. 0735566486.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*