Filarmonica Transilvania. Şi clasicii o mai iau razna | VIDEO

Un percuționist rebel, o orchestră care se molipsește rapid și un dirijor care se dă bătut în a mai încerca să-i aducă pe calea (partitura) cea dreaptă. De asta au avut parte melomanii care au asistat la un concert la Colegiul Academic din Cluj-Napoca.
Iată rețeta unei seri surpriză care a transformat obișnuitul în extraordinar și a arătat că o Filarmonică cu personalitate chiar interpretează „clasicul” din muzica clasică.

La un concert susținut de Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania” din Cluj, sub conducerea dirijorului Gottfried Rabl, pe scena Colegiului Academic, spectatorii au fost surprinși de un eveniment care, de la un moment dat, a luat un ton cu totul diferit față de așteptările lor.

„ A fost nevoie să găsim un concert cu un program flexibil și un dirijor care să nu spună nu inițiativei. Ne bucurăm că am lăsat la o parte convențiile pentru o seară și am adus zâmbete în public printr-un moment ce credem că arată nu doar versatilitatea orchestrei, ci și deschiderea artiştilor către astfel de momente. Sperăm ca acest video să nu-i înveselească doar pe melomani, ci să instige curiozitate și deschidere asupra activității noastre”,  ne-a spus Diana Câmpean, secretarul PR al Filarmonicii de Stat „Transilvania”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*