FINALĂ pentru Top 10: CSM Ploiești – CSU Sibiu!

CSU Sibiu are șansa să salveze sezonul la Ploiești. O victorie pe terenul CSM Baschet Petrolul, luni 23 ianuarie, de la ora 17,45, dublată de una în ultima etapă a sezonului regulat, în Sala Transilvania, cu „lanterna“ CSM Tg. Jiu, asigură prezența „vulturilor“ în faza următoare a Ligii Naționale de baschet masculin.

foto: facebook/CSU Sibiu

Elevii lui Rinkevicius și-au revenit spectaculos runda trecută, 93-70 (49-31) cu SCMU Craiova în Sala Transilvania, după o serie de trei înfrângeri consecutive. Victoria le-a deschis calea spre o nouă calificare în play-off, a 8-a consecutivă, după ratarea din sezonul 2014-2015. Misiunea nu e însă deloc ușoară, chiar dacă ploieștenii vin după o nouă înfrângere, 61-71 la SCMU Craiova, un meci care le-ar fi sporit considerabil șansele de calificare. A fost al 4-lea eșec consecutiv al ploieștenilor din această lună (73-78 cu Tg. Mureș, 72-85 la U-BT Cluj, 72-81 cu Argeș Pitești și acum 61-71 la Craiova). Seria neagră le-a pus în pericol calificarea în play-off, ultima șansă fiind, și pentru ei, partida de luni.

Meci decisiv

Așadar, meci decisiv pentru ambele formații, condiții în care cine se va concentra mai bine va trece în fața următoare. Sibiul l-ar putea folosi la acest meci și pe internaționalul român Rareș Uță, care a redevenit „vultur“ cu acte în regulă la finalul săptămânii trecute. Acesta a semnat un contract pentru un sezon și jumătate cu gruparea sibiană, cu opțiune de prelungire până la finalul sezonului 2024/2025. „Mă bucur că am revenit în orașul în care am fost atât de respectat și de iubit, încă de la început. Vreau să mulțumesc clubului că a făcut posibilă această revenire. (…) Am ales să semnez pe o perioadă mai îndelungată, pentru că eu cred că Sibiul și suporterii minunați merită să aibă o echipă în elita baschetului românesc. Sper să pot contribui și eu pentru îndeplinirea acestui obiectiv”, a declarat Rareș Uță, citat de BC CSU Sibiu.

Ocazie de reabilitare

CSU Sibiu are o nouă ocazie de a se „reabilita“ în fața fanilor care au cerut în ultimele 3 etape demisia conducerii. Ultima dată chiar în Sala Transilvania, „templul baschetului sibian“, chiar și atunci când echipa conducea la 20 de puncte diferență. Elevii lui Rinkevicius au arătat forță ofensivă în runda trecută și au de partea lor și avantajul moral al victoriei în meciul tur, 82-70 (40-33) pe 3 decembrie 2022, după un meci controlat cap-coadă. Un meci decisiv stârnește însă resurse nebănuite, în așa fel încât partida este deschisă oricărui rezultat. Hai CSU Sibiu!

Tot în penultima rundă din Conferința A, SCMU Craiova joacă în această seară pe terenul „lanternei“ CS Municipal Targu Jiu, iar FC Argeș Pitești joacă în deplasare la CS Rapid București, mâine 22 ianuarie, de la ora 18.

CLASAMENT

sursa: FRB

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*