Finale peste finale, până la marele final

După trei etape disputate în playout, FC Hermannstadt este pe loc de baraj, cu 17 puncte.

FC Hermannstadt va juca, sâmbătă, 6 aprilie, ora 17, cu Politehnica Iași, pe stadionul „Nicolae Dobrin“ din Pitești, o partidă contând pentru etapa a IV-a a play-off. Partida se anunță una destul de dificilă pentru fotbaliștii sibieni, care încă nu au simțit gustul victoriei în play-off. Până acum au pierdut cu Gaz Metan Mediaș și Dinamo și au făcut egal în deplasare, scor 2-2, cu formația ilfoveană Concordia Chiajna.

După trei etape disputate în playout, Hermannstadt este pe loc de baraj, cu 17 puncte, înaintea Dunării Călărași, cu 15 puncte, și Concordiei Chiajna, cu 11 puncte. Antrenorul Vasile Miriuță este conștient de importanța jocului cu Politehnica Iași. „Suntem condamnați să batem Iașiul în etapa următoare. Dacă nu batem Iașiul, nu știu ce se va întâmpla. Sub presiune e cam greu pentru noi. Trebuie să prindem măcar barajul de rămânere în Liga 1. Noi, Călărași și Chiajna ne luptăm pentru acest lucru. Sper să nu mai facem greșelile în defensivă pe care le-am făcut cu Chiajna și Dinamo“, a mărturisit acesta.

Ieșirile lui Miriuță

Moralul jucătorilor sibieni și cel al antrenorului Vasile Miriuță nu este tocmai bun. Un exemplu concret a fost dat de antrenorul sibian, imediat după partida cu dinamoviștii, când a răbufnit după al treilea meci din playout fără victorie. Hermannstadt a cedat pe terenul lui Dinamo după două goluri încasate în primul sfert de oră de la Montini și Klimavicius. Miriuță și-a acuzat jucătorii, în primul rând pe Mijuskovic, pe care l-a schimbat după 20 de minute. „Am făcut aceleași greșeli ca în meciul cu Chiajna, două centrări, două goluri. Două erori individuale, credeți-mă, săptămâna aceasta am lucrat fazele fixe, dar am greșit iar, s-a jucat meciul în primele 15 minute. A doua repriză am fost peste ei, am avut 2-3 ocazii, degeaba dacă nu o dai în poartă. Am avut bara lui Dâlbea, Blănaru de la 2 metri, poate dacă intra, alta era situația. Fotbalul te pedepsește. L-am schimbat  și pe Mijuskovic, care a jucat execrabil“, au fost primele concluzii ale antrenorului lui Hermannstadt.

Ieșenii dau ochii cu o altă echipă din județ

FC Hermannstat are un ascendent moral în fața formației pregătite de Flavius Stoican, în condițiile în care a câștigat ambele partide jucate în sezonul regular cu Politehnica Iași. În tur ne-am impus la Iași, iar în retur în chiar ultima etapă, i-am învins la Pitești. Înfrângerea de la Pitești a fost una dureroasă pentru ieșeni, în condițiile în care Politehnica era angrenată în lupta pentru calificarea în play-off. Mai mult, Poli vine după înfrângerea pe teren propriu, din etapa trecută, cu Gaz Metan Mediaș.

Revenind la ultima confruntare dintre echipa sibiană și ieșeni, cea din retur, partida a fost controlată de fotbaliștii sibieni: FC Hermannstadt – Poli Iaşi 2-0; au marcat pentru sibieni Popovici 70′, și Jazvic 90′.

Echipele de start au avut atunci următoarea componență:

 • FC Hermannstadt: Căbuz – Măţel, Pîrvulescu, Dandea, I. Stoica, Tătar – I. Petrescu, Dalbea, S. Popovici – Blănaru, Tsoumou. Rezerve: Niga, Mijuskovic, Pamfile, Serediuc, L. Dumitru, Offenbacher, Jazvic
 • Poli Iaşi: D. Rusu – Bosoi, Mihalache, Frăsinescu, Sin – Qaka, Cioinac – L. Soares,  F. Nascimento, A. Burlacu – B. Garros. Rezerve: Peralta, Panţîru, Sanoh, W. Semedo, F. Gardoş, Enoh, P. Petr

VASILE MIRIUȚĂ | antrenor: „Suntem condamnați să batem Iașiul în etapa următoare. Dacă nu batem Iașiul, nu știu ce se va întâmpla. Sub presiune e cam greu pentru noi. Trebuie să prindem măcar barajul de rămânere în Liga 1. Noi, Călărași și Chiajna ne luptăm pentru acest lucru. Sper să nu mai facem greșelile în defensivă pe care le-am făcut cu Chiajna și Dinamo.“

Cătălin Căbuz a devenit tătic

Ieri a venit pe lume Zian Edan, un băiețel perfect sănătos și frumos, primul copil al portarului de la FC Hermannstadt. „Felicităm tinerii părinți, iar micuțului îi dorim o viață frumoasă, plină de bucurii“, transmite conducerea clubului sibian.


Cosmin PAL

One Comment

 1. scena9 says:

  Dacă nu batem Iașiul, nu știu ce se va întâmpla.
  ……………………………………………………………………….

  Má dragá Vasilicá, tu stii prea bine ce urmeazá cánd un antrenor nu are rezultate corespunzátoare!

  Asadar asteptám…

  Oricum contractul táu expirá ín iunie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*