Finanțare europeană pentru Mârșa, localitate de la poalele munților Făgăraș

Primăria Orașului Avrig a semnat ieri contractul de finanțare europeană pentru realizarea proiectului „Îmbunătățirea calității vieții populației din localitatea Mârșa, orașul Avrig”, proiect în care Consiliul Județean Sibiu are calitatea de partener.

Valoarea totală a contractului  se ridică la suma de 24.095.776,80 lei cu TVA, proiectul fiind finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Proiectul prevede ca, în calitate de partener, CJ Sibiu să realizeze construcția pistei de biciclete pe ambele sensuri de mers ale drumului județean DJ 105 G. Pista va fi prevăzută cu rigole betonate și va avea o lungime de 2 km.

Valoarea investiției este de 9.969.747,05 lei cu TVA, din care construcția și montajul se ridică la 8.663.854,18 lei cu TVA. Termenul de finalizare a pistei este de 12 luni de la semnarea contractului de execuție a lucrărilor.

De asemenea, Primăriei Orașului Avrig, în calitate de leader al proiectului, îi revine sarcina de a realiza lucrări de reabilitare și modernizare a grădiniței, școlii și sălii de sport, din localitatea Mârșa, precum și dotarea acestora cu echipamente corespunzătoare. Valoarea investiției se ridică la suma de 14.126.029,75 lei cu TVA.

Prin acest proiect se va îmbunătăți infrastructura de educație și se va realiza un mediu urban favorabil pentru dezvoltarea socio-economice a localității Mârșa. Atragerea de fonduri europene este un atu pentru Consiliul Județean Sibiu care cu sprijinul acestora a putut realiza o serie de proiecte ce au răspuns nevoilor cetățenilor județului Sibiu. Suntem lideri în regiunea Centru și ne dorim să rămâne pe această poziție mult timp”- Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*