„Florile Oltului“ în anul Centenarului

Cea de-a 47-a ediție a festivalul folcloric „Florile Oltului“ de la Avrig, unul din cele mai longevive festivaluri din țară, va avea loc în zilele de 14 și 15 iulie.

Festivalul va fi prezentat de Traian Stoiță

Creat ca un festival în aer liber în perioada fânețelor înflorite, menit să strângă pe scenă formații, ansambluri și soliști din localitățile riverane Oltului, apoi și din alte zone, evenimentul a devenit o rampă de lansare pentru mulți tineri în lumea spectacolului de folclor.

Anul acesta, spectacolul va fi asigurat de către Ansamblul Profesionist Cindrelul – Junii Sibiului împreună cu invitații lor: Oana Tomoioagă, Alina Bica, Robert Târnăveanu, Ovidiu Homorodean și Laura Lavric, dar și de către soliști și ansambluri locale precum: Laura Prisaca, Ghiță Stan, Alexandru Urs, Aurelian Adam, Ansamblul Folcloric „Purtata Avrigului”, Ansamblul Folcloric „Purtata Junilor Avrigeni”, Ansamblul Folcloric „Dumbrăvița” din Poplaca, Ansamblul Folcloric „Doruleț” din Racovița, Ansamblul Folcloric „Datina” din Tălmaciu, Ansamblul Folcloric „Satul Meu”  din Caraș-Severin, Ansamblul Folcloric „Bocșana” din Caraș-Severin, Ansamblul Folcloric „Călușerii” din Rășinari și un ansamblu internațional din Bulgaria.

Fie că a avut loc, într-o vreme, în grădinile reședinței de vară Brukenthal din Avrig, fie, mai apoi, în grădinile școlii până în anii 2000, festivalul a fost în același timp și o îndrăgită serbare câmpenească ce a strâns, în ani, nume mari ale folclorului românesc în palmaresul său, dar și mult public din Avrig și împrejurimi, dornic să petreacă împreună cu invitații și să aplaude concurenții. Cupele, oferite câștigătorilor, create atunci la Sticla Avrig, erau trofee extrem de râvnite de concurenți. Unul dintre câștigătorii unui asemenea trofeu a fost și îndrăgitul interpret sibian Robert Târnăveanu, aflat atunci la început de carieră muzicală. Începând cu anul 2017, „Florile Oltului“ este din nou festival-concurs național de interpretare, redevenind un festival de palmares.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*