Florin Berța a luat licența! E antrenor UEFA B

Florin Berța, antrenorul cu portarii la FC Hermannstadt, a absolvit cursurile UEFA B (antrenori goalkeeperi) organizate de Școala de Antrenori din cadrul Federației Române de Fotbal. „Suntem bucuroși să vă anunțăm că Florin Berța, unul dintre cei mai longevivi membri din staff-ul FCH, este proaspăt absolvent al cursurilor UEFA B (antrenori goalkeeperi). Următorul pas pentru domn’ Flo’ va sta în cursurile pentru Licența UEFA A, așa că îl felicităm și îi dorim mult succes!“, a anunțat FC Hermannstadt.

foto: facebook/FCH

Antrenorul cu portarii de la FC Hermannstadt trebuie să obțină acum licența UEFA A, pentru a respecta Directiva UEFA.

Remintim, în primăvara anului trecut, Școala Federală de Antrenori (SFA) a demarat primul curs pentru obținerea licenței UEFA B-GK, necesar pentru a respecta Directiva UEFA care obligă echipele din ligile profesioniste de fotbal din Europa să aibă sub contract antrenori de portari cu licența UEFA A-GK începând cu sezonul competițional 2023-2024.

Școala Federală de Antrenori din cadrul Federației Române de Fotbal a anunțat deja organizarea cursurilor pentru candidații care doresc să obțină licența UEFA A GOALKEEPER. Depunerea dosarelor se face până în 2 februarie.

DESPRE Florin Berța și cursul de perfecționare de la Școala Federală de Antrenori am mai scris AICI

„Un titular al licenței UEFA B portari trebuie să aibă o înțelegere clară despre cum să antreneze portarii tineri în tranziție și cum să antreneze portarii adulți fie în mediile de fotbal amator fie în cel profesionist.

PROFILUL ANTRENORULUI

Antrenor specializat de portari

  • Crearea unei înțelegeri holistice a jocului și a felului în care acesta afectează acțiunile și rolul portarului
  • Munca cu și înțelegerea portarilor din diferite medii culturale, de nivele diferite de maturitate și abilități
  • Munca cu portarii în perioada de maturitate, mai ales în timpul perioadei maxime de dezvoltare (creștere majoră), atunci când programele de antrenament trebuie să fie adeseori ajustate pentru a reduce posibilitatea problemelor create de creștere.
  • Munca îndeaproape cu alți membri ai personalului de management pentru a dezvolta performanța individuală a portarului și a rolului său ca parte a echipei“, arată Academia Națională de Fotbal, din cadrul FRF.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*