Florin Piersic, decorat de „prietenul“ Iohannis

Iohannis cu Florin PiersicActorul Florin Piersic a fost decorat, marți, cu Ordinul Național „Steaua României“ de președintele Klaus Iohannis, context în care a amintit că l-a cunoscut pe șeful statului când era primar al Sibiului și i-a transmis la acea dată că este cel mai arătos edil din țară. „De când am intrat la dvs., doamna Delia mi-a spus: «să vorbiți două minute». Acum trebuie să vă spun, stimate, dragul nostru președinte al țării, când ați intrat la noi, când vă așteptam cu copiii ăștia, când i-am văzut așa îmbrăcați, am plâns, pentru că eu trebuia să mă îmbrac la fel ca ei, ca să vă arăt cât sunt de tânăr. Îmi pare rău, nu pot s-o ascult pe doamna. Vă rețin nu două minute, ci trei minute, să vă spun că v-am cunoscut la Sibiu“, a afirmat Piersic, la ceremonia de la Palatul Cotroceni.

Cel mai arătos primar

El a amintit că în momentul în care l-a cunoscut pe Iohannis i-a transmis că este cel mai arătos primar. „De când ați intrat mi-ați spus «prietenul Florin Piersic», pentru că dvs. erați un puști și eu eram deja actorul care îl jucam pe haiducul Șapte Cai, pe nu mai știu care, și ați venit la mine în cabină, după un spectacol în care eu eram foarte bun. Ați venit, m-ați îmbrățișat și atunci v-am spus așa, țin minte până când voi muri – sper să fie târziu de tot – că sunteți primarul Sibiului. Extraordinar! Am umblat prin toată țara asta, am cunoscut primari, nu numai în România, ci și în alte părți. V-am spus atunci, ca să mă pun bine cu dvs., dar nu numai de aia, că sunteți cel mai arătos și frumos primar pe care l-am văzut în viața mea. Și atunci dvs., care ați avut replică, mi-ați spus: «da, și tu ai fi fost bun de primar»“, a povestit actorul.

El a arătat că îl consideră pe șeful statului „apropiat“. „De astăzi, nu uitați: sunteți prietenul nostru și al lui Florin Piersic, actorul care a împlinit de patru ori 20 de ani. Să-mi dea Dumnezeu sănătate și să mă chemați și la 90, să-mi dați un pic mai mare premiul decât mi-ați dat astăzi. Vă îmbrățișez, vă doresc tot binele”, a susținut Piersic.

În cadrul ceremoniei au fost decorați și actrița Stela Popescu, cu Ordinul Național „Steaua României“, și membrii trupei Cargo, cu Ordinul Cultural „Pentru Merit“.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*