Focar de Pestă Porcină Africană la Gura Râului. Lista localităților afectate

A fost identificat un focar de Pestă Porcină Africană în comuna Gura Râului. Ca urmare a confirmării acestui focar a avut loc Ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu.

În cadrul ședinței de azi s-a prezentat planul de măsuri și a fost adoptată decizia nr 10/03.02.2021, conform căreia acesta s-a aprobat.

Conform art 16 din Directiva 60/2002 s-au stabilit următoarele:

  • Localitățile aflate in zona infectata sunt: SIBIEL, SACEL, CRISTIAN, ORLAT, FANTANELE, POPLACA, RASINARI si GURA RAULUI din  SIBIU ;
  • Localitățile aflate in zona tampon sunt: TILISCA, GALES, SALISTE, VALE, MAG, RUSCIORI, CISNADIOARA si RAU SADULUI – din județul SIBIU.
  • Fondurile de vânătoare aflate in zona infectata sunt: F.V.13 GURA RAULUI, F.V. 12 RASINARI, F.V.21 SELIMBAR si F.V.14 SALISTE – din jud. SIBIU.
  • Fondurile de vânătoare aflate in zona tampon F.V. 20 SURA MICA, F.V. 10 SADU si F.V. 11 NEGOVEANU – din jud. SIBIU.

Măsurile de control ale bolii sunt puse în aplicare imediat și se mențin pentru 12 luni de la constatarea ultimului caz de PPA la porcii mistreți în zona infectată determinată; aceste măsuri de control rămân în vigoare pentru cel puțin încă 12 luni și includ cel puțin dispozițiile deja puse în aplicare în conformitate cu literele e, g, h ale art. 16 din directiva 60/2002 CE privind:

–                           Examinarea porcilor sălbatici împușcați de vânători sau găsiți morți prin testări de laborator, inclusiv cu ajutorul unor anchete epidemiologice pe categorii de vârsta

–                           Eliminarea porcilor sălbatici găsiți morți sau împușcați, prin  neutralizare sub control oficial

–                           Ancheta epidemiologică efectuata asupra fiecărui porc sălbatic găsit mort sau împușcat

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*