Fodor: Reabilitarea cartierului Gușterița se apropie de final

Reabilitarea cartierului Guşterița se apropie de final, potrivit primarului Astrid Fodor.

“În paralel cu modernizarea cartierelor de blocuri, lucrăm și în cartierele de case. În Gușterița se lucrează pe strada Podului, care va fi o legătură importantă între cartierul Gușterița şi Zona Industrială Est, aflată în plină dezvoltare. De asemenea, alte 8 străzi de pământ sunt în lucru, o mare parte dintre acestea urmând să se finalizeze până în iarnă. Astfel reabilitarea cartierului Guşterița se apropie de final”, a spus Fodor.

Continuă lucrările pe strada Podului, o investiție în valoare de 15,3 milioane de lei din fonduri europene care presupune modernizarea rețelelor de utilități, a carosabilului și a trotuarelor și crearea de piste pentru biciclete.

Lucrările se execută pe tronsoane, iar până în prezent s-a intervenit pe următoarele sectoare:

●       DJ 106 – Scandia, unde s-au introdus o rețea de canalizare pluvială nouă, s-a realizat infrastructura stradală, parcările, trotuarele și pistele pentru biciclete. trotuarele sunt în prezent la nivel de beton, iar pe carosabil s-a turnat primul strat asfaltic.

●       Scandia – fabrica de cărămidă, unde s-a introdus rețeaua de canalizare pluvială, s-au realizat trotuarele pe porțiunea dintre Scandia și Tăbăcărie, iar carosabilul este pregătit pentru asfaltare. Între stația de asfalt și fabrica de cărămidă s-au îndepărtat plăcile vechi de beton care alcătuiau carosabilul.

●       podul peste Cibin – intersecția cu str. Oltețului, unde s-a refăcut structura rutieră și s-a lucrat la trotuare și intrările spre proprietăți. Trotuarele sunt la nivel de beton

●       au început lucrările pe tronsonul dintre str. Oltețului și str. V. Pârvan, unde se lucrează la decopertarea drumului vechi, așezarea noilor borduri și așternerea balastului. În paralel s-a introdus tubulatura pentru cablajul metropolitan și s-a lucrat la iluminatul public.

Alte 8 străzi din cartierul Gușterița, în modernizare:

●       str. Bradului, Stejarului și Rovine – asfaltate, urmează marcajele rutiere și ultimele detalii

●       str. Flacăra – s-a finalizat montarea pavajului din piatră cubică, iar trotuarele sunt betonate, urmând asfaltarea acestora.

●       str. Macazului – urmează asfaltarea trotuarelor și a carosabilului

●       str. Viilor:

o   pe un tronson s-a așternut asfaltul

o   pe celelalte 3 tronsoane se lucrează la rețele și drum

●       str. Anul 1848 – s-a lucrat la rețeaua de canalizare și apă

●       str. Tineretului – s-a lucrat la rețeaua de canalizare și apă, la tubulatura pentru cablajul metropolitan și la reabilitarea trotuarelor

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*