Folclorul sibian, la mare cinste, în Portugalia

Ansamblul Folcloric Studențesc „Ardealul” sărbătorește Ziua Națională a României ducând folclorul autentic în capital Portugaliei.

Casa de Cultură a Studenților Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Ambasada României în Republica Portugheză celebrează ziua de 1 decembrie printr-o serie de spectacole tradiționale românești la Lisabona.

Programul este unul amplu, acesta adunând cântece și jocuri tradiționale românești, degustări gastronomice și recitaluri de muzică clasică ale unor distinși interpreți de muzică clasică. Totuși, protagoniștii vor fi membrii Ansamblului Folcloric Studențesc „Ardealul” al Casei de Cultură a Studenților Sibiu, care vor prezenta numeroase momente artistice.

În cadrul acestei deplasări, ansamblul va susţine spectacole pe scenele din sediul Ambasadei, dar și ȋn fața Muzeului Național de Arheologie (Mănăstirea Ieronimilor) și în Largo de Sao Carlos din Lisabona.

Valori autentice scoase la lumină

Interesul cu care Ansamblul Folcloric Studențesc „Ardealul” a fost întâmpinat pretutindeni își află explicația în statornica pasiune și în talentul cu care acest colectiv artistic culege și valorifică străvechiul patrimoniu al folclorului românesc. De altfel, ponderea în repertoriul său o dețin cântecele și jocurile caracteristice județului Sibiu – locul de baștină al majorității membrilor săi – loc unde arta populară tradițională continuă să demonstreze o impresionantă vigoare.

„Menirea Ansamblului Folcloric Studențesc «Ardealul» este de a scoate la lumină valorile autentice ale datinilor şi obiceiurilor, ale cântecului şi dansului popular romȃnesc, dar și de a le păstra şi a le duce mai departe. Ne bucurăm că avem șansa de a ne continua promovarea consecventă, atât în țară, cât și în străinătate, a jocurilor și cântecelor populare, păstrând astfel vii datinile și obiceiurile strămoșești”, a declarat Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*