Food Camp Romania sau bloggerițe la cratiță

Cele mai de seamă 12 bloggerițe ale României, urmărite zilnic on line de peste un sfert de milion de admiratori, au ajuns la Sibiu să se joace cu brânza, varza, pulpele de miel sau crema de mămăligă, pentru a își dovedi îndemânarea și totodată pentru a se convinge că Ardealu-i fruntea atunci când vine vorba de gastronomie.

 „Proiectul Food Camp România – ediția Sibiu – are ca scop final promovarea pe plan național a Sibiului, a proiectului Sibiu – Regiune Gastronomică 2019 și mai ales a produselor tradiționale locale. Ne-am propus să descoperim împreună cu cele 12 bloggerițe, rețete din Apoldu de Sus, Agârbiciu, Rășinari sau Avrig“, ne-a declarat Teodor Boantă, organizatorul evenimentului.

Ingrediente locale

De pe blaturile de gătit ale pasionatelor de lifestyle și bucătărie nu o să lipsească ingredientele locale necesare preparării hencleșului, vărzarului cu urdă, ciorbei de cartofi cu afumătură și tarhon, pulpei de miel la cuptor, supei de mere, gogoșilor cu iaurt și miere sau ciulamalei de pui cu cremă de mămăligă.

Dacă în prima parte a șederii lor la Sibiu, specialistele în bucătărie se vor afla fie la Păltiniș, fie prin județ, sâmbătă toți sibienii vor avea șansa să mănânce din preparatele celor 12, în Piața Mică, unde vor susține o demonstrație de live cooking.

Pasiune și fantezie

Una dintre cele 12 bloggerițe înscrise în concursul Food Camp Romania e Camelia Jugănaru. A studiat comunicare, PR și management de proiect, însă acum 5 ani și-a dat seama că locul ei e la cratiță, așa că s-a apucat de blogging culinar. În scurt timp, a adunat aproximativ 60.000 de fani pe care îi învață că gătitul e doar plăcere. Iubește cel mai mult să gătescă, să se ocupe de grădina de legume, de găini și să calătorească. Camelia crede că gătitul e doar plăcere, în timp ce Mihaela Negrescu, din București, este de părere că fantezia e secretul. Foodblogger din pasiune, economist de profesie și mamă a doi băieți, aceasta gătește inspirată de ingrediente, culori și povești. Improvizând și experimentând atunci când se află în bucătărie, Mihaela a reușit să pună pe picioare www.fantezieinbucutarie.ro, un site care îi aduce satisfacție, împlinire și  multe mii de urmăritori.

Food Camp România este o acțiune cofinanțată de Primăria municipiului Sibiu și se alătură altor câteva zeci de evenimente culinare menite să promoveze imaginea gastronomiei locale.


Viorica MAIER

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*