„FOOD FASHION” – ospățul privirilor pe săturate

Turnul Sfatului din Sibiu va găzdui luni, 1 iulie 2019, ora 16:00, vernisajul expoziției fotografice ”Food Fashion”, precum și lansarea volumului „Abordări multidisciplinare ȋn științele și artele gastronomice”.

Arta fotografică se ȋmbină perfect cu arta gastronomică. Exponatele vor delecta privitorii cu specialități culinare tradiționale romȃnești, dar și cu fotomodele ȋmbrăcate ȋn bucate care de care mai diverse, din frunze de salată și de varză și din feliuțe de șuncă ori salam.

„Fotografiile acestea nu pun în valoare doar alimente, ci ele arată metaforic relația pe care o avem cu mâncarea. Specialitățile noastre tradiționale semnifica stilul de viață al națiunii, cultura noastră, echilibrul și relația pe care o avem cu natura, modul în care ne îmbrăcăm interiorul corpului. Bunul gust pornește din exteriorul nostru și ajunge gustul bun din noi”, au declarat organizatorii.

Tot cu această ocazie va avea loc lansarea volumului „Abordări multidisciplinare ȋn științele și artele gastronomice”, un volum care adună cele mai bune lucrări prezentate săptămȃna trecută ȋn cadrul conferinței multidisciplinare ce a avut loc la Rectoratul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.

Atȃt vernisajul, cȃt și lansarea volumului ne amintesc că, deși hrana este o nevoie primară, ea a traversat o istorie de mii de ani, ajungând azi într-o perioadă de cumpănă, poate chiar decadentă. Mȃncarea este un aspect care trezește simțurile și atinge atât viața privată, cât și cea publică. Alimentația rămȃne unul dintre cele mai actuale și profunde aspecte ale vieții cotidiene, iar fenomenul globalizării relansează problematica la un nivel superior. Principiul „Gândește global, acționează local” capătă astfel noi valențe, ce ne permit regăsirea copilăriei gastronomice.

Acest proiect co-finanțat de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu, este organizat de Fotoclubul Orizont, ȋn parteneriat cu Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, Casa de Cultură a Studenților Sibiu și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*