Forţe proaspete la Ambulanţă

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Sibiu are, din această săptămână, un nou comitet director. Singurul post rămas încă vacant în urma concursului organizat la începutul lunii decembrie este cel de director tehnic.

Imediat după numirea sa în fruntea Serviciului de Ambulanţă, Luca şi-a înnoit comitetul director

Imediat după numirea sa în fruntea Serviciului de Ambulanţă, Luca şi-a înnoit comitetul director

Examenul pentru constituire noului comitet director din cadrul Serviciului de Ambulanţă Sibiu s-a încheiat. Actualului manager Ovidiu Luca i se alătură directorul medical Alina Tărnăuceanu, cu o experienţă de aproximativ 14 ani în serviciu, asistent şef Anca Pâţan, care are o vechime de 20 de ani ca asistent medical, şi Simona Stroia, rămasă pe postul de director economic. Aceasta din urmă a fost singura care s-a înscris la concurs şi şi-a motivat candidatura prin faptul că doreşte să continue proiectele demarate.

Cursuri pentru personal

 

De asemenea, directorul medical Alina Tărnăuceanu este de părere că are experienţa necesară pentru a încerca să schimbe ceea ce este de schimbat şi a păstra ceea ce funcţionează bine. „Aş vrea în primul rând să valorizez calitatea actului medical. De când lucrez eu, evoluţia acestui serviciu a fost una ascendentă şi din punct de vedere al mijloacelor de intervenţie şi din punct de vedere al personalului, care este clar mult mai calificat ca acum 14 ani, când am venit eu aici, dar consider că se poate face mai mult în sensul asta. De exemplu, ar fi necesare nişte cursuri periodice de formare profesională pentru ca tot personalul să fie la curent cu ultimele protocoale şi ghiduri de specialitate şi cred că asta e de fapt ideea în serviciul nostru, îmbunătăţirea actului medical. S-au făcut astfel de cursuri şi până acum, însă la un nivel mai redus, pentru că sunt destul de scumpe şi nu au putut fi suportate de instituţie”, a precizat Tărnăuceanu. De altfel, Luca susţine că astfel de cursuri presupun şi o deblocare de personal, pe care serviciul nu şi-o permite, aşa că se încearcă instruirea după metode proprii. Actualul asistent medical şef, Anca Pâţan, provine din cadrul personalului operativ şi lucrează de patru ani în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă. „Ştiu exact ceea ce s-a făcut pe teren, am fost alături de aceşti oameni care lucrează în condiţii deosebit de grele şi doresc să aduc ceva schimbări, realizări împreună cu noul comitet director. Sper că oamenii au încredere în mine aşa cum şi eu am mare încredere în ei”, a mărturisit ea

 

Nici un candidat

 

Singurul loc rămas vacant în urma concursului organizat este cel de director tehnic, unde nu s-a prezentat nimeni. „Fişa postului solicită o persoană care să aibă o vechime de minim doi ani în domeniul reparaţiilor auto, dar şi studii superioare de specialitate, inginer auto sau autovehicule rutiere. În Sibiu nu sunt foarte multe persoane care au terminat o astfel de specializare, iar cei care sunt aleg să se angajeze la reprezentanţele auto unde partea financiară este mult mai profitabilă”, admite directorul Luca, adăugând că postul va fi scos din nou la concurs cel târziu în luna februarie.

 

 

 

Ambulanţe noi de la Minister

 

Sibiul a primit în această săptămână, în cadrul unui amplu program demarat de Ministerul Sănătăţii, patru ambulanţe noi, complet echipate. Una dintre acestea este de tip C, iar celelalte trei de tip B dintre care două 4×4. O parte dintre autospecialele existente, care depăşiseră norma de casare, urmează a fi scoase din uz.

 

FOTO: Imediat după numirea sa în fruntea Serviciului de Ambulanţă, Luca şi-a înnoit comitetul director

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*