FOTO. Amenzi de 13.000 lei! Ce ilegalități au descoperit polițiștii

În perioada 27 aprilie – 3 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, însoțiți de reprezentanți din cadrul Gărzii Forestiere Sibiu, au desfășurat numeroase acțiuni pe raza întregului județ, în vederea combaterii fenomenului infracțional și contravențional la regimul silvic.

FOTO: Poliția Sibiu

Polițiștii au constatat neconformități în ceea ce privește activitatea desfășurată pe o partidă de exploatare din Viișoara (Dumbrăveni), partidă aflată în exploatare de către un agent economic.

Astfel, în urma controlului efectuat, polițiștii au constatat faptul că societatea a desfășurat activități de exploatare a masei lemnoase în perioada de pregătire a parchetului, respectiv 20 – 23 04.2023, fără a aștepta primirea masei lemnoase spre exploatare și întocmirea procesului verbal de predare-primire a parchetului, autorizația de exploatare fiind valabilă începând cu data de 01.05.2023.

De asemenea, societatea nu avea amplasat panoul cu principalele date referitoare la parchetul aflat în exploatare.

În aceste condiții, agentul economic a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 171/2010, fiindu-i aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 13.000 lei și dispusă totodată, măsura confiscării materialului lemnos rezultat în urma exploatării, respectiv un volum de 131,02m³ lemn de foc, din speciile: carpen, gorun, paltin jugastru și tei. Materialul lemnos a fost predat proprietarului, mai precis Ocolului Silvic Târnăveni.

Acțiunile polițiștilor pe această linie continuă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*