FOTO: Doi dintr-o lovitură! Doi bărbați cercetați pentru furt masiv de lemne

Polițiștii din Avrig și Porumbacu de Jos, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig, au făcut, ieri, două percheziții la domiciliile a doi bărbați din localitatea Racovița, în vârstă de 18, respectiv 44 de ani, în cadrul unui dosar de cercetare penală care vizează tăiere ilegală de arbori din fondul forestier național, respectiv furt de material lemnos.

Ca urmare a activităților desfășurate împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică Sibiu – Biroul Delicte Silvice, cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Brașov și ai Ocolului Silvic Avrig, precum și cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din I.P.J. Sibiu, la domiciliile celor două persoane a fost identificată și ridicată în vederea confiscării cantitatea de 53,22 mc de material lemnos susceptibilă a proveni din tăieri ilegale de arbori din fondul forestier existent pe raza comunei Racovița.

Este vorba despre lemn din speciile molid, pin, stejar, fag, anin, valoarea estimată a prejudiciului creat fiind de aproximativ 32.000 de lei, potrivit IPJ.

În cauză va fi propusă soluție legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Avrig.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Orașului Avrig.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*