FOTO Facem baie în Târnava Mare?

În lacrimi după retrogradarea Gazului Metan, cel mai probabil urmată de desființarea clubului, Mediașul va retrăi duminică o zi importantă pentru fotbalul din județ. Găzduiește după mulți ani un meci care se joacă cu promovarea în Liga I pe masă.

FC Hermannstadt întâlnește CSA Steaua pe Stadionul Gaz Metan, duminică 15 mai, de la ora 16, și are nevoie de un singur punct pentru a reveni în primul eșalon. E de așteptat ca orașul să fie luat cu asalt de mii de sibieni, care își vor susține favoriții în bătălia finală pentru Liga I.

Jucători și suporteri au făcut baie în Târnava Mare în 2000, la promovarea Gazului Metan în Divizia A după 5 decenii (foto: Monitorul de Mediaș)

Medieșenii au trăit bucuriile făcute de Gaz Metan în 2000 și apoi în 2016, când au sărbătorit promovarea în Liga I cu baie în Târnava Mare. Obiceiul se cuvine a fi păstrat, parte din sibienii care vor merge la meci duminică fiind părtași și la promovările echipei medieșene.

FC Hermannstadt a găsit la Mediaș o gazdă foarte bună pentru meciurile de pe teren propriu în acest sezon, stadionul din Sibiu fiind în construcție. Cu un teren impecabil, stadion de prima mână și condiții excelente oferite fotbaliștilor sibieni, gaziștii au avut o contribuție importantă la parcursul FCH în această ediție de campionat.

Sibienii speră acum ca suporterii Gaz Metan să uite măcar pentru zi de momentul greu prin care trece echipa favorită și să fie alături de echipa care ar putea reprezenta județul în Liga I în sezonul viitor. Mai ales că, cel mai probabil, FC Hermannstadt va începe campionatul în primul eșalon tot la Mediaș, până la finalizarea lucrărilor la stadionul din Sibiu.  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*