FOTO-VIDEO: Grigore Leşe, spectacol cu casa închisă la Filarmonica Sibiu

Artistul Grigore Leşe a concertat miercuri seara, cu casa închisă, la Filarmonica din Sibiu, unde doar 140 de spectatori au avut acces, din cauza măsurilor sanitare impuse de pandemia de COVID-19.

„Întâmpinăm 1 Decembrie la Sibiu într-un concert simfonic în premieră, o incursiune muzicală în istorie”, a declarat Grigore Leşe, înainte de începerea concertului.

În mod inedit, spectatorii prezenţi au primit câte o carte poştală, de Ziua Naţională, potrivit reprezentanţilor Filarmonicii.

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu a fost dirijată de Constantin Grigore. Împreună cu soliștii Sorin Petrescu – pian și Doru Roman – percuție și Corul Facultății de Muzică Religioasă din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu condus de pr.lect.dr. Dan Alexandru Streza, muzicienii au pregătit lucrări de Grigoraș Dinicu, George Enescu, Vlad Burlea, Dan Dediu, Irina Odăgescu și Violeta Dinescu.

Partitura Imnului de Stat pe care publicul a ascultat-o la începutul concertului, a fost special orchestrată pentru Filarmonica sibiană de maestrul Gheorghe Brănici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*