FOTO: Hoții de lemne prinși pe picior greșit

În perioada 7 – 8 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Avrig, împreună cu cei din cadrul Secției de Poliție Rurală Porumbacu de Jos, au desfășurat acțiuni specifice pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților din domeniul silvic, în zona de competență.

Astfel, în pășunatul împădurit din zona localității Arpașu de Jos, polițiștii au depistat un localnic în timp ce transporta cantitatea de 1,8 mc de lemn, esență de plop, pentru care nu deținea niciun document legal de proveniență și transport. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost ridicat și predat reprezentanților ocolului silvic competent.

Un alt bărbat, din aceeași localitate, a fost depistat de către polițiști în aceeași zonă, transportând cantitatea de 0,8 mc de lemn, specia mesteacăn, fără a deține documentele legale de proveniență și transport. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost ridicat și predat reprezentanților ocolului silvic competent, polițiștii confiscând și un motoferăstrău ce ar fi putut fi folosit la tăierea arborilor.

La data de 8 octombrie a.c., doi avrigeni au fost depistați în timp ce tăiau mai mulți arbori de esență fag și carpen, în zona extravilană a localității Avrig. Pe numele celor doi bărbați s-au deschis dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală de arbori. Cantitatea de 2,6 mc de material lemnos a fost ridicată și predată reprezentanților ocolului silvic competent în zonă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*