FOTO: Imagini revoltătoare. Un bărbat târăște un câine pe stradă și puii într-o plasă

O medieșeancă a sesizat ieri polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Sibiu că pe strada Morii din Ighișul Nou un bărbat târăște un câine și transportă mai mulți pui de câine într-o plasă.

În urma intervenției rapide a polițiștilor din cadrul Biroului de Ordine Publică Mediaș, s-a reușit identificarea persoanei în cauză.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 34 de ani, din localitatea Ighișul Nou, în curtea imobilului unde domiciliază bărbatul, într-o plasă aflată într-un tomberon, fiind găsiți abandonați patru pui de câine, având 1-2 zile de la naștere.

În urma cercetărilor efectuate de către polițiști, s-a stabilit că bărbatul, după ce ar fi târât câinele pe stradă, l-a predat unui adăpost de animale.

Cercetările au fost preluate de către polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Sibiu, medicul veterinar din cadrul biroului examinând cele cinci animale (câinele femelă și cei patru pui) și întocmind fișele de observație clinică.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de maltratarea și schingiuirea animalelor, respectiv despărțirea puilor de mamă până la vârsta de opt săptămâni de viață.

Pentru cele cinci animale, povestea are un final fericit, toate cinci fiind adoptate chiar de către femeia care a sesizat polițiștii.

În dosarul penal instrumentat de către polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Sibiu, cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*