FOTO: Încercare grea pe cei aproape 300 de participanți ai Triadei MTB. Lista completă a câștigătorilor

Ediția a 10-a a Triadei MTB s-a încheiat ieri cu competițiile de la Păltiniș. 2 zile de concursuri, peste 150 de kilometri de trasee de mountain bike, aproape 400 de participanți și peste 50 de voluntari implicați în organizare sunt câteva din cifrele importante ale evenimentului. Spre deosebire de anul trecut când ploaia și temperaturile scăzute au dat de furcă organizatorilor și participanților, de această dată vremea a fost perfectă pentru mountain biking.

Proba de cross country olimpic, competiție categoria C1 în calendarul UCI (Uniunea Ciclistă Internațională) a adus l-a start sportivi și sportive din 6 țări.

Sportivii categoriei Elite masculin au avut de parcurs 6 tururi pe un circuit de 3.8 km foarte solicitant pregătit la Arena Platoș Păltiniș.

Locul 1 i-a revenit slovacului Martin Haring (Dukla Banska Bystrica) după un duel interesant cu israeleanul Tomer Zaltsman (Teamisgav Specialized).

Haring s-a desprins încă din turul al 2-lea dar la final a avut un avans de doar 39 de secunde.

Locul 3 i-a revenit cehului Tomas Sevcu (Amenity Extreme Sport Team). Locurile 4 și 5 au fost ocupate de sportivii români Ede Molnar (Dinamo BikeXpert Racing Team) și Patrik Pescaru (NoMad Merida CST).

1 Haring Martin (SVK) 1h27:54 Dukla Banská Bystrica
2 Zaltsman Tomer (ISR) 1h28:33 Teamisgav Specialized
3 Sevcu Tomas (CZE) 1h33:25 Amenity Extrem Sport Team

 

La Elite feminin după cele 4 tururi programate a câștigat Lejla Tanovic (KBB  Plus) din Bosnia – Herzegovina urmată de Regina Schmidel (Cube Csomor MTB Team) din Ungaria și de românca Manuela Mureșan (Seven Pro Sport). Aici concurența nu a fost atât de strânsă, sportiva din Bosnia – Herzegovina impunându-se cu mai bine de 4 minute avans.

1 Tanovic Lejla (BIH) 1h14:42 KBB Puls
2 Schmidel Regina (HUN) 1h18:54 Cube-Csömör MTB Team
3 Muresan Manuela (ROU) 1h22:21 Seven Pro Sport

 

La Juniori a fost primul Mark Takacs – Valent (Cube Csomor MTB Team) urmat de 2 tineri sportivi români Antonio Văcărescu (ACS Velox Enduro Racing) și Rareș Hogaș (HPM Pro Mountain Sport Iași).

Competiția de sâmbătă din cadrul Triadei MTB Păltiniș a fost și prima etapă a Cupei Naționale de XCO. Pe lângă Elite și Juniori aici au concurat și sportivi din categoriile Cadeți, Master și Amatori. În total 100 de sportivi și sportive au luat startul în probele de XCO de la Păltiniș.

Rezultate complete: http://cronometraj.racetecresults.com/results.aspx?CId=16648&RId=2182

Triada este de 10 ani în peisajul competițiilor de profil, dar Geiger MTB Challenge, competiția din ziua de duminică, a ajuns la ediția a 14 – a.

Traseele de mountain bike din Munții Cindrel și din jurul stațiunii Păltiniș i-au pus din nou la grea încercare pe cei aproape 300 de participanți. Pe traseul cel mai lung, cel 77 de kilometri au reușit să ajungă la linia de sosire 63 de concurenți din cei 79 care au luat startul. Competiția a contat și ca etapa a 3-a din cadrul Cupei Naționale de XCM.

A câștigat din nou slovacul Martin Haring (Dukla Banská Bystrica) urmat de această data de sibianul Răzvan Grec (CSU Scott ProCycling) și de Bogdan Duca (Dinamo BikeXpert Racing Team).

1 Haring Martin 4h30:56 Dukla Banská Bystrica
2 Grec Răzvan 4h41:28 CSU Scott ProCycling
3 Duca Bogdan 4h46:39 BikeXpert Superbet Racing Team

 

La feminin sportivele din România au împărțit podiumul, prima fiind Manuela Mureșan (Seven Pro Sport)

1 Muresan Manuela 5h06:20 Seven Pro Sport
2 Bereczki Eszter 5h15:11 Velocitas
3 Bondor Salome 5h41:11 Living Bike Faresin Team

 

Pe traseul mediu, cel de 37 de kilometri, cei mai rapizi au fost sportivii juniori. A câștigat Rareș Hogaș (HPM Pro Mountain Sports Iași) urmat de Vlad Armean (ACS Next Sprts) și de un sportiv de la categoria cadeți, Alexandru Ilie (Dinamo BikeXpert Racing Team). La feminin a câștigat Emese Fodor, pe locul 2 Szidonia Vrencsan și pe 3 Raisa Costea.

La 17 km au fost primii Sandor Slaniceanu și Angela Neamțu, iar la E-MTB, o noutate în programul Triadei MTB Păltiniș, au câștigat Santiago Freinademetz și Raluca Voinea

Rezultate complete: http://cronometraj.racetecresults.com/results.aspx?CId=16648&RId=2183&EId=3

 

Triada MTB Păltiniș a fost organizată de Scott ProCycling Romania, sub egida Federației Române de Ciclism și a Uniunii Cicliste Internaționale. Sponsorii evenimentului: TIEMME, URGO, GLS, GEIGER, SCOTT, OLYMPUS, OPTcycling, MAPEI, POWER BAR, POLAR, SHIMANO, KENDA, ACTION SPORT, XTUR.

Evenimentul a fost cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu prin agenda sportivă.

Arena Platoș Păltiniș a fost și în acest an gazda zonei de start/sosire și a tuturor activităților din jurul acesteia.

Parteneri media: Radio Guerrilla, TVR, Tribuna, Sibiu 100%, bikeFM, ciclism.ro, freerider.ro, dirtbike.ro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*