FOTO: INEDIT în Cisnădie. Înot, atletism, tenis, handbal, fotbal – GRATUIT pentru toți elevii

Primarul orașului Cisnădie, Gheorghe Huja, anunță că a luat inițiativa de a lansa un program gratuit și inedit pentru elevi.

Gheorghe Huja: Am investit și voi investi în viitorul comunității noastre și în dezvoltarea elevilor cisnădieni. Am pus pe masa consilierilor locali un proiect care a trecut de votul acestora, iar acum pot să vă anunț că vom oferi învățământului cisnădian facilități moderne de sport printr-un parteneriat cu Aria Măgura, fără ca părinții sau școlile să fie implicați financiar.

Astfel, începând de luni, 16 mai 2022, se va lansa acest program gratuit pentru toți elevii din Cisnădie.

Misiunea acestui parteneriat este de a promova pregătirea următoarelor generații de tineri, atât prin dezvoltarea aptitudinilor profesionale, cât și prin întreținerea unui corp sănătos.

Inițiativa de dezvoltare a învățământului prin acest parteneriat asigură:

A. Program pentru copiii (prescolari și școlari) din Cisnădie pentru efectuarea orelor de sport (din curricula) la ARIA MĂGURA, în cadrul bazinului semiolimpic și la sala de gimnastică.
• Clasele gratuite vor fi programate de conducerea scolii/liceului potrivit cu orarul stabilit pentru activitățile fizice ale elevilor.;
• Ora de sport va include activități de înot potrivit cu planificarea recomandată de profesorului de spor. Sub îndrumarea profesorului, elevii pot face și pregătire fizică în sala de sport.
• Copiilor care nu știu să înoate, le vor fi asigurate cursuri de inițiere cu Instructor de Inot din partea Aria Măgura.

B. Cursuri de inițiere Înot pentru elevii instituțiilor partenere
Pentru asigurarea tuturor condițiilor de învățare, Aria Măgura va pune la dispoziție un instructor de înot dedicat care va lucra îndeaproape cu elevii desemnați de profesorul de Sport.

C. Olimpiaria Măgura – Competiție interșcolară pentru elevii pasionați de sport

„Susținem performanța, competitivitatea și perseverența. De aceea vom răsplăti elevii pasionați de sporturi cu o competiție dedicată lor, în care îi vom premia pe cei mai buni. Vor fi stabilite împreună cu profesorii de Sport criteriile de selecție și participare, respectiv copii vor putea alege dintr-o paletă largă de discipline sportive, de la Înot, Atletism, Tenis, și până la sporturi de echipă precum Handbal, Fotbalsau altele. Așadar, dragi părinți, vă invităm să vă alăturați acestui parteneriat conceput special pentru elevii cisnădieni, care nu implica niciun cost din partea dumeavoastră sau a școlilor, totul pentru susținerea unui stil de viata activ și sănătos”, anunță primarul orașului Cisnădie.

Sursă foto: Gheorghe Huja

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*