FOTO. Inundații pe Olt și pe Cibin. Exercițiu internațional de amploare al pompierilor

Peste 80 de autospeciale de intervenție, 20 de bărci de căutare-salvare și 9 motopompe de capacități medii și mari plus multe alte mijloace și forțe de intervenție, atât pentru evacuarea salvarea cât și pentru acordarea primului ajutor medical au ajuns astăzi în județul Sibiu, pentru a participa la exercițiulu internațional EU MODEX, organizat prin Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

Astăzi, cele 7 module participante la exercițiu au sosit în Sibiu, fiind pregătite să acționeze conform scenariului, pentru îndeplinirea fiecărei misiuni încredințate.

Modulele de intervenție încă de la sosire, au început pe cât de repede posibil instalarea Bazei de Operații și a taberelor de evacuare. Pentru a acționa cât mai prompt și mai eficient, au fost angrenate până în acest moment peste 80 de autospeciale de intervenție, 20 de bărci de căutare-salvare și 9 motopompe de capacități medii și mari plus multe alte mijloace și forțe de intervenție atât pentru evacuarea salvarea cât și pentru acordarea primului ajutor medical.

În această seară modulele au început să intervină pe trei site-uri: la barajele Arpașu de Sus și Colun intervin module de pompare, iar la Barajul Avrig intervin module de evacuare cu bărci. În aceste site-uri se va lucra pe tot parcursul nopții, iar în cursul zilei de mâine vor începe noi intervenții de pompare și evacuare și în alte site-uri.

Conform scenariului, în urma unor ploi torențiale ce au avut loc în perioada 6-10 octombrie, mai multe localități sunt afectate de inundații (zonele situate de-a lungul bazinelor hidrografice ale râurilor Olt și Cibin). Unitățile administrativ-teritoriale Arpașu de Jos, Porumbacu de Jos, Avrig și Racovița precum și satele componente ale acestora, au fost inundate sau sunt total izolate și sunt necesare activități de intervenție de urgență. Evoluția evenimentului a afectat barajele de pe râul Olt la Arpașu de Jos, Colun, Avrig și Racovița. Valurile de inundații duc la depășirea capacității de reținere, astfel barajele sunt în pericol de revărsare și de a inunda aproape complet multe alte zone. Deosebit de critică este situația din orașul Avrig, unde râul Olt se lărgește și sute de oameni sunt dispăruți.

Această prezentare necesită JavaScript.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*