FOTO: Lucrări inedite din colecția de pictură europeană și națională a Muzeului Național Brukenthal

În perioada 8 – 31 octombrie, în Sala Multimedia a Casei Albastre, poate fi vizionată expoziția intitulată „INTERFERENȚE”. Pictură europeană și românească (sec. XIX) din colecția Muzeului Național Brukenthal.

Expoziția oferă prilejul întâlnirii cu un mare număr de lucrări inedite din colecția de pictură europeană și națională a Muzeului Național Brukenthal, care au parcurs un dificil și îndelungat traseu de cercetare, de recuperare (supravegheată de experții conservatori) și apoi de „vindecare miraculoasă”, în timpul intervențiilor specialiștilor din cadrul Laboratorului de Restaurare.

Piesele selectate pentru această expoziție (portrete, peisaje, scene de gen), demonstrează interferențele, întâlnirile tematice, stilistice etc. ale artei românești și transilvănene cu cea a școlilor europene, mai cu seamă a celor central-europene, în primul rând prin asimilările comune din perioadele de studiu (deseori cu aceiași profesori de la cele mai importante academii de artă europene, mai ales de la Viena, München, Berlin, dar și Paris, Düsseldorf, Budapesta), precum și cu prilejul călătoriilor de studiu și al participărilor la expoziții.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*