FOTO. Orfani ai Ucrainei au ajuns în siguranță pe Tărâmul Tuberozelor

29 de copii de la un orfelinat din Ucraina au ajuns astăzi în siguranță în comuna Hoghilag, pe ”Tărâmul Tuberozelor”, unde au fost întâmpinați cu multă căldură de comunitatea locală. 

Sătenii din Hoghilag și din satele aparținătoare, împreună cu primăria, s-au mobilizat și le-au oferit celor mici adăpost, mese calde și câteva surprize. Oamenii gătesc zilnic pentru copii și fac tot posibilul să le readucă zâmbetul pe buze și să îi facă să uite prin ce necazuri au trecut.

”Astăzi, prozenii, în frunte cu părintele Evghenii Televka s-au organizat exemplar și au oferit prima masă de prânz la căminul cultural pentru cei 29 copii orfani veniți din Ucraina. Asta vor face și zilele următoare și sunt tare mândru de ei. Multumim Alexandra Ungureanu și OAMENILOR din Dumbrăveni pentru donații și sufletul lor mare.”, a scris în această seară Nicolae Lazăr, primarul comunei Highilag, pe pagina personală de facebook.

Dealtfel, încă de la debutul conflictului din Ucraina primarul Nicolae Lazăr a mobilizat comunitatea locală din Hoghilag și cele două sate aparținătoare, Valchid și Prod, și a făcut o situație centralizată cu săteni care pot oferi cazare sau își pot aduce altfel contribuția pentru a sprijini refugiații din Ucraina.

Sursa foto: facebook Nicu Lazar

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*