FOTO. Pași importanți la Școala Gimnazială ,,Badea Cîrțan” Cârțișoara

„PNRAS nu este doar muncă, e și multă bucurie! Chiar nu mai contează orele întregi de făcut anexe pentru fiecare achiziție, nu putem fi decât bucuroși pentru tot, cu toată munca implicată de aceste schimbări. Și, daaaa, avem o școală cum mulți elevi și profesori din orașele mari doar visează” – este mesajul postat pe Facebook de către Adriana Elena Sădean, directoarea Școlii Gimnaziale „Badea Cârțan“ Cârțișoara, despre noile dotări. 
„Elevii noștri sunt mai bucuroși, mai prietenoși și mai prezenți în ore, confort în sălile de clasă, fericiți că iau masa de prânz împreună cu colegii, profesori dornici să depășească bariera dintre clasic și digitalizare, acestea sunt doar câteva dintre realizările pe care acest proiect le-a adus școlii și comunității.
Tot acest sistem nou și felul în care a fost gândit proiectul ne ajută la implementarea de soluții educaționale de predare mai ușoare. Predarea digitală este ca un puzzle pe care trebuie să-l pui împreună, dar nu înseamnă că trebuie să renunți la manuale sau la scrisul de mână. Este doar complementară astfel încât orele să fie mai atractive, pentru că elevii din ziua de astăzi sunt nativi digitali. Ei se nasc cu această abilitate și este un pas în a le arăta că partea aceasta de dispozitive poate fi folosită și în scop educațional, informativ.
Vă reamintim că în luna martie 2022 am depus proiect în cadrul programului PNRAS. Proiectul a fost evaluat cu punctaj aproape maxim 9,5 puncte din 10 și are o finanțare de aprox. 5 miliarde jumate. Proiectul prevede următoarele tipuri de cheltuieli eligibile: Doatarea claselor de gimnaziu cu echipamente IT, Platforme educaționale, Cursuri de formare pentru profesori, Mobilier școlar în clasele de gimnaziu, Hrană pentru copii, Deplasări/excursii/tabere pentru copii etc.
În luna decembrie 2022 am primit prima tranșă de finanțare și au fost făcute primele achiziții:
– displeiuri interactive SMART, Huawei (table interactive) de dimensiuni foarte mari (240 cm), laptopuri pentru fiecare clasă de gimnaziu, imprimante color wireless (achiziția va fi definitivată în luna martie 2023).
– dulapuri/birouri/etajere, dulăpioare individuale (cușete) pentru fiecare elev;
– salarii pentru profesori care vor desfășura activități de tip after school (remediale sau extrașcolare sub forma unor cercuri) în care elevii vor fi sprijiniți și îndrumați în funcție de nevoile fiecăruia.
– cursuri de formare pentru profesori;
– masă în școală pentru toți elevii de gimnaziu (pizza, Sandwichuri cu șnițel, grătar, șuncă etc.).
Mulțumim Pizzeriei Saga pentru tot sprijinul și mai ales pentru faptul că au înțeles dorința noastră de a le oferi copiilor preparate delicioase cu ingrediente proaspete de bună calitate și cu un buget destul de mic per elev.
Urmează și alți pași importanți pentru derularea activităților în cadrul proiectului cu care vă vom ține la curent.
Sperăm ca 2023 să fie cu multe lucruri bune, un an în care să continuăm să învățăm, să facem lucruri bune pentru copii și pentru comunitate, să fim mai buni și să descoperim frumusețea din oamenii de lângă noi”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*