FOTO. Scene din Revoluție pe străzile Sibiului. Se filmează ”Sibiu ‘89”

Zilele acestea pe străzile Sibiului au putut fi văzute mașini românești vechi și o mulțime de oameni îmbrăcați ca în anii ’90. Regizorul Tudor Giurgiu filmează, în sfârșit, scene din ”Sibiu ‘89” și în orașul de pe malurile Cibinului.

După ce a filmat în orașe precum București sau Brăila, regizorul Tudor Giurgiu a ajuns în sfârșit și în Sibiu, pentru a filma pentru filmul care, dealtfel, readuc în atenţia publicului acest episod important din istoria recentă şi încearcă să facă lumină în evenimentele petrecute în realitate în oraşul  nostru în decembrie 1989.

Filmările au avut loc până acum în orașul de Jos, mai exact pe strada Ocnei, pe strada Spartacus, în Hipodrom dar și în alte zone din municipiul Sibiu. La filmări particiă, pe lângă actori cunoscuți precum Ștefan Iancu sau Costel Cașcaval, și actorii ai Teatrului Național ”Radu Stanca” din Sibiu, printre care și Viorel Rață, Adrian Matioc, Cendana Trifan, Marius Turdeanu și alții.

Filmul ”Sibiu ‘89” este inspirat de evenimentele reale care au pus capăt regimului Ceaușescu. În peliculă sunt reconstituite atmosfera întunecată și confuzia acelor zile sângeroase, într-o poveste sinuoasă despre goana după presupușii teroriști, vinovăție, manipulare, dezinformare și zorii pătați ai libertății. În decembrie 1989 la Sibiu, un oraș cu 170.000 de locuitori, au fost trase două milioane de cartuşe, peste 500 lovituri de tun și s-au lansat 650 rachete din elicoptere. 99 de persoane au murit, iar alte 272 au fost rănite.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*