FOTO Șezătoarea de la Drăguș

Oameni faini și veseli s-au strâns vineri în șezătoare la Drăguș, în apropiere de Sâmbăta de Sus. Îmbrăcați în spectaculosul lor port popular, localnicii i-au avut alături pe oaspeții sosiți cu treabă și voie bună din Racovița (Țara Oltului) și Rășinari (Mărginimea Sibiului). După muncă, a ieșit o petrecere pe cinste, cu joc și strigături ca pe vremuri, spre bucuria participanților, dar și a celor veniți să îi vadă la lucru și să redescopere frumusețea satului românesc.

Evenimentul a fost organizat vineri 30 aprilie ca parte a unui proiect de cooperare a celor trei Grupuri de Acțiune Locală, respectiv GAL Valea Sâmbetei, reprezentat de președinta Cristina Fogoroș, GAL Mărginimea Sibiului, reprezentat de președintele Bogdan Bucur, primarul comunei Rășinari, și GAL Țara Oltului, reprezentat de președinta Camelia Limbășan.

Proiectul intitulat „Acțiuni comune pentru promovarea potențialului turistic și a produselor tradiționale locale din teritoriile GAL Mărginimea Sibiului, Țara Oltului și Valea Sâmbetei” este finanțat de A.F.I.R. în cadrul măsurii 19.3, acțiuni de cooperare, PNDR 2014 -2020.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*