FOTO Sibieni pe podium la Tg. Secuiesc, în CN de karting

Doi sibieni de la Sibiu Racing Team și respectiv Road Runner Racing Team au încheiat pe podium în etapa a 4-a a Campionatului Național de karting, desfășurată în perioada 5-7 august pe circuitul Skat Kart de la Tg. Secuiesc.

  • Articol de Dan GREAVU

Mario Mircea Pătru a fost cel mai rapid la Clasa Junior ROTAX (foto: facebook/FRK)

La Junior ROTAX, etapa a fost adjudecată de Mircea Marco PĂTRU de la Sibiu Racing Team. Tânărul pilot s-a impus în ambele finale, după curse palpitante, în special în prima finală când a trecut linia de sosire „la fotografie“, cu doar 0,165 sec înaintea lui Eric Enache, de la ACS 7 Motorsport, lider după manșele calificative.

Sebastian VASILE, de la Road Runner Racing Team Sibiu, a terminat pe 10, iar colegul său  Nicolae POPA pe locul 13.

La clasa Mini ROTAX, Cristian Comăniciu POPA (nr 412) a terminat în fața lui Evan VINTILĂ (nr 417) (foto: facebook/FRK)

La clasa Mini Rotax, Cristian Comăniciu POPA (Road Runner Racing Team) a reușit să prindă podiumul, locul 3 în clasamentul etapei, după un loc 2 în prima finală (la doar 0,529 sec de învingător) și un loc 4 în cea de-a doua finală. Sibianul a făcut două curse excelente, fiind de câteva ori cu cel mai rapid tur de pe pistă, în încercarea de a prelua șefia clasamentului general. Din păcate, în cea de-a doua finală, deși a luptat foarte frumos, urcând de pe 4 pe 2 în chiar ultimul tur, cu o depășire spectaculoasă, a fost atins de un adversar și scos din luptă.

Evan VINTILĂ, pilotul Sibiu Racing Team, campion în etapa inaugurală, a terminat pe 6 în clasamentul etapei, acumulând 19 puncte. A trecut linia de sosire al 4-lea în prima finală, pentru a încheia pe 10 în cea de-a doua, una în care a derapat în turul 3, coborând de pe 5 până pe locul 11.

La aceeași clasă, Davide RUJA (Road Runner Racing Team) a terminat pe 13, având parte de penalizări în manșa calificativă 2.

La Clasa Micro Rotax, Ștefan Cristian ȚÂNȚAR (Road Runner Racing Team) a încheiat pe 5, după un loc 4 în prima finală și un loc 5 în cea de-a doua.

Clasa Promo a fost dominată clar de micii piloți ucrainieni de la Borsch Racing, care au intrat de curând în Campionatul Național. Sibienii Dragoș Emilian BEXA și Casian GLIGOR, ambii de la (Road Runner Racing Team),  au ocupat locurile 7 și respectiv 8, după cele 2 finale.

La Senior ROTAX am avut cinci sportivi la start, toți de la Road Runner Racing Team Sibiu. Cel mai rapid a fost David TOMA, care a încheiat etapa pe 4, după un loc 5 în prima finală și un podium – locul 3 în cea de-a doua. Laurențiu MARDAN a terminat pe 12, Bogdan BOGOIU pe 13, Darius Andrei OPREA pe locul 15, iar Rareș Iustin MARȚI pe locul 24.

Podium cu Mario Mircea Pătru pe locul I (foto: facebook/FRK)

Cristian Comăniciu POPA a urcat pe treapta a treia a podiumului (foto: facebook/FRK)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*