FOTO: Truck & Bus. Razie de amploare printre șoferii de microbuze și camioane

Autovehiculele pentru transportul persoanelor și al mărfurilor au făcut obiectul unor ample acțiuni de control, desfășurate în perioada 11 – 17 octombrie de către polițiștii rutieri în strânsă colaborare cu inspectori din cadrul I.S.C.T.R.. Activitățile de control au fost organizate simultan în toate statele membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL).

Acţiunile au avut drept obiectiv principal creșterea gradului de siguranță rutieră prin combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și a transportului public de marfă cu capacitatea de transport mai mare de 3,5 t.

Pe parcursul acţiunilor, poliţiştii rutieri și inspectorii I.S.C.T.R. au vizat cu precădere:

 starea psiho – fizică a conducătorilor auto;
 depistarea șoferilor care efectuează acest gen de transport în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor stupefiante;
 respectarea limitelor legale de viteză pe categorii de drumuri;
 respectarea timpilor de conducere și de odihnă;
 respectarea capacității maxime de încărcare a autovehiculelor de transport marfă și persoane;
 utilizarea centurilor de siguranță;
 valabilitatea inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului.

Polițiștii sibieni din cadrul Serviciului Rutier Sibiu au acționat pe drumurile național – europene și pe cele județene și au verificat 524 de autovehicule de transport de marfă și transport de persoane, în urma controalelor fiind aplicate peste 130 de sancțiuni contravenționale în valoare de 111.000 de lei.

De asemenea, au fost reținute 11 permise de conducere și au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

Pe A1, Sibiu – Hunedoara, polițiștii Biroului Poliție Autostrăzi Sibiu – Holdea au verificat 358 de autovehicule destinate transportului de marfă și de persoane și au aplicat 179 de sancțiuni contravenționale în valoare de 125.000 de lei.

Au fost reținute 3 permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Printre neregulile constatate de către polițiști s-a aflat conducerea sub influența alcoolului, conducerea unor autovehicule care prezintă defecțiuni tehnice, nerespectarea programului de conducere și odihnă, nereguli cu privire la funcționarea tahografului, supragreutate, neportul centurii de siguranță și altele.

Reprezentanții I.S.C.T.R. care au acționat atât pe DN 1, cât și pe A1, au verificat 176 de autovehicule și au aplicat 19 sancțiuni contravenționale în valoare de 214.000 de lei.

10 autovehicule au fost imobilizate, 4 dintre acestea pentru nereguli în utilizarea tahografului și 6 pentru supragreutate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*