FOTO: Un cățeluș căzut în canal și două pisici pe acoperiș au avut nevoie de pompieri

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns în acest sfârșit de săptămână unui număr de peste 130 de solicitări venite pe numărul de urgență 112.

De asemenea, în această perioadă peste 100 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor de prim-ajuor medical calificat SMURD.

Pompierii au avut, printre altele, două misiuni de salvare a unor animale.

Prima intervenție a fost vineri, când pompierii militari ai Secției Mediaș au fost solicitați să intervină în municipiul Mediaș pentru salvarea unui câine căzut într-un canal colector de apă pluvială adânc de câțiva metri. Pompierii l-au scos în siguranță, fără probleme.

Ieri, pompierii din Sibiu au fost chemați să intervină în municipiul Sibiu, str. Reșiței, pentru salvarea a două pisici de pe un acoperiș. Aceștia au intervenit cu autospeciala de salvare și intervenție la înălțime, însă la vederea pompierilor cele două pisici s-au speriat și au coborât singure.

Pompierii au mai avut:

✅ 2 accidente rutiere. Ambele produse în data 20 februarie a.c., soldate cu patru victime, dintre care o victimă a fost descarcerată. Toate victimele au primit îngrijiri medicale din partea paramedicilor SMURD și au fost transportate la spital, în siguranță.

✅3 incendii dintre care un incendiu produs la un autoturism (compartimentul motor) în timp ce era parcat în zona Gării C.F.R. din Sibiu.

Cel de-al doilea incendiu s-a produs la acoperișul unei case din localitatea Dobârca, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Intervenția promptă a pompierilor din cadrul Stației Miercurea Sibiului a condus la înlăturarea propagării incendiului la întreg acoperișul, suprafața afectată fiind de cca 10 mp în jurul hornului. Cauza probabilă de izbucnire a fost determinată de scântei/jar provenite din interiorul hornului.

Cel de-al treilea incendiu s-a produs în cursul nopții trecute la un microbuz staționat și s-a propagat la acoperișul unui depozit de fructe din municipiul Mediaș, str. Aurel Vlaicu.
A ars acoperișul depozitului și microbuzul în totalitate și s-au deteriorat interioarele depozitului.

✅Totodată, pompierii au continuat informarea cetățenilor cu privire la măsurile impuse și transmiterea acestora prin intermediul sistemului audio.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*