FOTO VIDEO Brukenthal Palace Cafe, prima locație din România admisă în Historic Cafes Route

Restaurantul din cadrul Palatului Brukenthal Avrig devine PRIMA locație din România admisă în ”Historic Cafes Route” – ”Ruta Cafenelelor Istorice”, o rețea ce face parte din Programul Traseelor Culturale ale Consiliului Europei. Arnold Klingeis devine, totodată, Ambasador onorific al Historic Cafes Route.

Admiterea restaurantului din cadrul Palatului Brukenthal Avrig (Brukenthal Palace Cafe) în cadrul ”Historic Cafes Route”  – ”Ruta Cafenelelor Istorice”, o rețea ce face parte din Programul Traseelor Culturale ale Consiliului Europei, reprezintă recunoașterea serviciilor de calitate deosebită oferite de această locație, precum și a eforturilor depuse de administratori pentru a proteja și promova arta, cultura, patrimoniul, istoria, arhitectura și gastronomia acestui loc plin de istorie. Dar, totodată, admiterea Brukenthal Palace Cafe în cadrul Historic Cafes Route pune Avrigul pe unul dintre traseele culturale ale Europei. Inițiativa a fost salutată și de primarul orașului Avrig, Adrian David. 

 

În cea de-a doua jumătate a acestei săptămâni, membrii conducerii executive a Historic Cafes Route – Ruta Cafenelelor Istorice – seaflă în Avrig dar și în alte locuri din România, cu prilejul desfășurării unei serii de activități ce marchează admiterea restaurantului din cadrul Palatului Brukenthal Avrig (Brukenthal Palace Cafe) în cadrul prestigioasei rețele europene. Cea mai importantă activitate programată pentru perioada vizitei importantei delegații la frumosul complex baroc din Avrig este ceremonia de învestire cu titlul onorific de Ambasador al Historic Cafes Route a domnului Arnold Gunter Klingeis, eveniment programat pentru mâine.

Această deplasare în România va fi folosită și pentru demersuri ce au ca scop extinderea rețelei europene a cafenelelor istorice, astfel că vor fi efectuate vizite de evaluare în mai multe orașe din țară, pentru identificarea locurilor ce pot accede în H C R, precum și pentru pornirea demersurilor de acceptare. De asemenea, vor avea loc întâlniri cu reprezentanți ai Ministerului Culturii și ai Ministerului Antreprenoriatului și Turismului și alte autorități, cu scopul de a disemina și informa despre Traseele Culturale ale Consiliului Europei.


Historic Cafes Route (Ruta Cafenelelor Istorice) este inclusă în mod oficial în Programul Traseelor Culturale ale Consiliului Europei, lansat în 1987, odată cu Declarația de la Santiago de Compostela. Certificatul de admitere oficială în cadrul acestui program european a fost înmânat conducerii organizației în toamna anului trecut (4 octombrie 2022), cu prilejul desfășurării celui de-al 11 Forum Anual Consultativ al Traseelor Culturale, desfășurat în Chania (Creta – Grecia).
Traseele Culturale ale Consiliului Europei reprezintă o invitație de a călători și de a descoperi moștenirea bogată și diversă a Europei. Programul promovează valorile Consiliului Europei: drepturile omului, diversitatea culturală, dialogul intercultural și schimburile reciproce transfrontaliere.


Cele 48 de Trasee Culturale ale Consiliului Europei oferă o multitudine de activități recreative și educaționale pentru toți cetățenii din întreaga Europă și nu numai și sunt resurse cheie pentru turismul responsabil și dezvoltarea durabilă. Acestea acoperă o gamă largă de teme diferite, de la arhitectură și peisaj la influențe religioase, de la gastronomie și moștenire imaterială la figurile majore ale artei, muzicii și literaturii europene.
Certificarea „Traseu Cultural al Consiliului Europei” este o garanție a excelenței. Rețelele implementează activități și proiecte inovatoare, care țin de cinci domenii de acțiune prioritare principale: cooperarea în cercetare și dezvoltare; valorificarea memoriei, istoriei și patrimoniului european; schimburi culturale și educaționale pentru tinerii europeni; practica culturală și artistică contemporană; turismul cultural și dezvoltarea culturală durabilă.
Prin programul său, Consiliul Europei oferă un model de management cultural și turistic transnațional și permite crearea de contacte și legături între autoritățile naționale, regionale și locale și o gamă largă de asociații și actori socio – economici.

Foto/Video: Mesagerul de Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*