FOTO VIDEO. Cum arată prima școală smart dintr-o comunitate vulnerabilă din România – Valchid

Astăzi a fost inaugurată la Valchid, sat aparținător de comuna Hoghilag, prima școală smart dintr-o comunitate vulnerabilă din România, în prezența inspectorului general școlar, Marius Novac, a reprezentanților Comisiei pentru Învățământ din Camera Deputaților, ai Prefecturii Sibiu, dar și a câtorva oameni politici și primari din localitățile învecinate. Invitații au participat la o conferință pe tema comunităților vulnerabile, apoi au vizitat școala și au participat la lecție demonstrativă.

Cei mai fericiți au fost însă copiii din Valchid. Cei mari au privit cu uimire și entuziasm tabletele și tablele interactive cu ajutorul cărora vor învăța de acum înainte. Cei mici s-a familiarizat mult mai repede cu noua tehnologie și au trecut repede de la joacă la învățătură.  La noua școală vor învăța peste 160 de copii din clasele 0-VIII.

”În noua noastră școală inteligentă vor învăța 162 de copii de clasele 0-VIII. A fost, într-adevăr un mare, efort, multă bătaie de cap, alergătură, însă, după aproximativ doi ani, am reușit să o finalizăm, iar fericirea și nerăbdarea care se citește pe chipurile copiilor care abia așteaptă să înceapă orele aici, îmi spun că efortul nostru nu a fost în zadar. Este într-adevăr o școală a viitorului, așa cum ar trebui să fie toate școlile din România. Copiii vor beneficia de toate facilitățile tehnologiei moderne și sunt sigur că vor prinde drag de învățătură.”, spune Nicolae Lazăr, primarul comunei Hoghilag, de care aparține satul Valchid.

Invstiția pentru școala inteligentă din Valchid s-a derulat pe parcursul a doi ani și s-a ridicat la peste 800.000 de euro, bani proveniți din fonduri europene, guvernamentale, bugetul local și sponsorizare din partea SNGN Romgaz SA.

Printre echipamentele de ultimă generație cu care a fost dotată noua școală se numără tabletele pentru elevi, laptopuri, pc-uri all in one pe fiecare catedra, table electronice inteligente, sisteme de control al iluminatului inteligent și al temperaturii, sistem de sonorizare, senzori de prezență, senzori care măsoară emisiile de dioxid de carbon, senzori de incendiu, senzori de inundații, sisteme de supraveghere, mobilier școlar ergonomic etc.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*