Foto – Video. Depuneri de coroane și proteste la 33 de ani de la Revoluție

Astăzi, 22 decembrie, la împlinirea a 33 de ani de la Revoluția din 1989 au fost organizate ceremonii de depuneri de coroane de flori la toate monumentele eroilor revoluției din Sibiu.

Ceremonia de la monumentul din fața Centrului Cultural „Ion Besoiu” a început cu întâmpinarea Prefectului Județului Sibiu Dorin Crețu și intonarea Imnului de Stat al României.

Slujba religioasă de pomenire a celor căzuți în Revoluția din 1989 a fost ținută de un sobor de preoți în frunte cu IPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului.

Au fost depuse coroane de flori din partea asociațiilor de revoluționari din Sibiu, din partea Primăriei, a Consiliului Județean, a Prefecturii, și a Garnizoanei Sibiu.

Deși inițial două asociații de revoluționari, este vorba de „Asociația Urmașilor Martiri” și „Asociația Răniților Revoluției din 1989-Sibiu” anunțaseră că vor boicota ceremoniile de depunere de coroane la monumentele eroilor din fața Centrului Cultural „Ion Besoiu”și Cimitirul Municipal, acest lucru nu s-a mai întâmplat, cele două asociații alegând să protesteze doar prin purtarea de pancarte și solicitarea ca un manifest al lor să fie citit în cadrul manifestărilor.

 

Cele două asociații sunt nemulțumite de faptul că astăzi, la 33 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, Legea recunoștiinței pentru victoria Revoluției din decembrie 1989, Legea 341/2004, nu este aplicată.

„Cerem instituțiilor abilitate ale statului român sprijinul clar pentru aflarea tuturor criminalilor din Decembrie 1989 și pedepsirea acestora, pentru ca cei uciși să se poată odihni în pace”, au transmis reprezentanții celor două asociații.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*