FOTO, VIDEO: Simulatorul de impact, testat pe A1

La data de 5 iunie a.c., în intervalul orar 09:30 – 13:00, pe A1, în spațiile de servicii situate pe sensul Deva – Sibiu, la km. 260, în zona localității Cristian, polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva au desfășurat o acțiune dedicată participanților la trafic cu privire la importanța portului centurii de siguranță și utilizării dispozitivelor de retenţie pentru copii.

Activitatea preventiv – informativă s-a focusat pe simularea consecințelor unui impact frontal la o viteză de 20 km/h pentru conștientizarea riscului la care se expun participanții la trafic în momentul în care nu poartă centura de siguranță.

Aproximativ 80 de conducători auto și pasageri deopotrivă au fost invitați în simulatorul de accidente pentru a testa, la o viteză redusă, forța la care se supune organismul în momentul lovirii unui obstacol sau a unui alt autovehicul.

Cu ocazia derulării activității, polițiștii rutieri au aplicat 19 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.160 de lei, dintre care 16 pentru neportul centurii de siguranță.

De la începutul anului și până în prezent, la nivelul Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva, 936 de conducători auto au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 353.000 de lei pentru neportul centurii de siguranță. Totodată, 17 pasageri au fost avertizați în scris pentru nerespectarea aceleiași prevederi legale.

„Reamintim participanților la trafic faptul că centura de siguranță rămâne în continuare cel mai sigur dispozitiv de protecție de care poate beneficia cel aflat în autovehicul. În cazul nefericit al producerii unui eveniment rutier, centura îți salvează viața la propriu. Datorită centurii șoferul nu se lovește de volan sau/și parbriz, nicio persoană din cele aflate în auto nu va fi proiectată în afară, pasagerii din spate nu îi vor răni pe cei din față, iar leziunile interne sunt reduse la minim”, informează IPJ Sibiu.

Centura nu este un accesoriu de purtat în funcție de ce îți place sau nu, ci este dispozitivul de siguranță care te ține în viață.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*