FOTO.VIDEO Spitalul de Psihiatrie Sibiu are, de astăzi, ”Colectiv de Cercetare Științifică în Neuroștiințe”

Inaugurarea noii structuri a Spitalului Clinic de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, denumită ”Colectivul de Cercetare Științifică în Neuroștiințe” a avut loc astăzi în prezența reprezentanților administrației județene și a numeroși specialiști din țară.  Activitatea noii structuri se desfășoară în clădirea care găzduiește Secția Neurologie Pediatrică și cuprinde trei laboratoare de cercetare, un birou pentru evaluarea pacienților și o sală de studiu.

La inaugurare au parricipat președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, Rectorul Universității ”Lucian Blaga” Sibiu,  Prof. univ. dr. habil. Sorin Radu, Președintele Asociației Spitalelor Pubice de Psihiatrie, Dr. Lucian Paziuc, Managerul Spitalului Clinic de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, Jur. Florin Neag, Directorul medical al Spitalului Clinic de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, Șef lucrări dr. Ciprian Băcilă Decanul Facultății de Medicină, Conf. univ. dr. Radu Fleacă, Rectorul Universității ”Lucian Blaga” Sibiu,  Prof. univ. dr. habil. Sorin Radu și alți reprezentanți ai mediuli academic sibian, precum și manageri ai altor spitale de psihiatrie din țară.

”Prin înființarea acestui Colectiv de Cercetare Științifică în Neuroștiințe urmărim să ducem mai departe o tradiție în cercetarea neuropsihiatrică începută la Sibiu cu mai mult de un secol în urmă. Astfel, dorim să stimulăm interdisciplinaritatea în cercetarea medicală clinică, mai ales că din anul 2020 suntem Spital Clinic”, precizează Florin Neag, managerul Spitalului Clinic de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu.

Colectivul de Cercetare Științifică în Neuroștiințe are ca obiectiv general creșterea capacității de cercetare-dezvoltare în domeniul psihiatriei a Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda”.

”Colectivul de Cercetare Științifică în Neuroștiințe” este dotat corespunzător normelor în vigoare impuse pentru a se asigura servicii medicale de înaltă calitate în condiții de maximă siguranță pentru pacient. Printre echipamentele de ultimă generație achiziționate recent se numără echipamentul de terapie electroconvulsivantă (ECT) –  ELECTROSOC model Spectrum 5000 Q, care este singurul de profil din Transilvania și al doilea din țară, după cel de la Spitalul Clinic de Psihiatrie ”Prof. Dr. Al. Obregia” București; echipamentul de stimulare magnetică repetitivă rTMS care este singurul aparat de profil din România; modulul tDCS (stimulare electrică transcraniană) și BCI (Sistem portabil interfață creier-calculator  și software pentru interfață creier-calculator), electroencefalograf pentru înregistrare EEG, modul de stimulare pentru potențiale evocate (ERP), software achiziție EEG, analiză qEEG și ERP și software neurofeedback etc.

”În ultimele decenii, domeniul cercetării a arătat că noile tehnologii și instrumentele disponibile pentru cercetarea în neuroștiințe pot elucida mecanisme care stau la baza riscului pentru tulburările psihiatrice și pot îmbunătăți semnificativ sau chiar depăși măsurile tradiționale de detectare a riscului psihiatric. Prin cercetările derulate în cadrul Colectivului de Cercetare Științifică în Neuroștiințe ne propunem să obținem rezultate concrete, prin care să creștem precizia în detectarea tulburărilor de sănătate mintală cât mai curând posibil, precum și să contribuim la îmbunătățirea tratamentelor”, precizează șef lucrări dr. Ciprian Băcilă, directorul medical al Spitalului Clinic de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*