FOTO, VIDEO: Un catolic și un ortodox stăteau împreună și discutau – Părintele Necula și Părintele Doboș

O carte scrisă de Părintele Constantin Necula și Părintele Francisc Doboș – „Împăcarea cu tine însuți” –  este, începând de astăzi, disponibilă.
„Dragii mei, cartea scrisă de mine și de bunul meu prieten, Părintele Francisc Doboș, este, începând de astăzi, disponibilă pe bookzone.ro. Cu ajutorul Lui Dumnezeu am dus la bun sfârșit și acest proiect!
Știu că mulți dintre voi vă întrebați probabil: de ce scrie Părintele Necula o carte alături de un preot de o altă confesiune? Așa că voi răspunde simplu: de ce nu? Nu este o carte de teologie, despre diferențele dintre ortodoxie și catolicism, ci o carte despre cum văd Francisc și Constantin lumea noastră și provocările sale. Este un volum despre umanitatea noastră, despre toate lucrurile care ne apropie. În fond, e un exercițiu de împăcare, un gest simbolic prin care ne dorim să le reamintim cititorilor că pentru a fi împăcați cu noi înșine, trebuie să învățăm să trăim împăcați cu aproapele nostru și cu Dumnezeu. Vă invit să o parcurgeți și să vă adresați întrebările despre iubire, iertare și împăcare la care am încercat și noi să răspundem!” – este mesajul lui Constantin Necula.
La rândul său, îndrăgitul preot catolic Francisc Doboș scrie așa despre carte:
„Un catolic și un ortodox stăteau împreună și discutau. Ar fi putut fi începutul unui banc, însă pentru mine și pentru Părintele Necula a fost începutul unui proiect minunat, al unei călătorii pline de momente de cumpănă, dar și de momente revelatorii, care ne-au învățat să ne prețuim reciproc mai mult ca oricând. Fiecare dintre noi a încercat să răspundă unor întrebări esențiale pentru noi oamenii de astăzi, întrebări care nu se referă la confesiunea noastră ci la modul în care alegem în fiecare zi să trăim și să ne îndeplinim menirea, aceea de a aduce Cuvântul Lui Dumnezeu mai aproape de inima oamenilor.
Astfel, în această carte, nu veți găsi o gâlceavă a filosofilor sau concluzii decisive, ci doar căutări. Atât eu, cât și Părintele Necula, am „pedalat” îndelung în jurul unor subiecte importante precum iubirea, iertarea, fericirea și împăcarea, încercând să redăm în cuvinte un adevăr mult prea mare, pe care îl putem vedea și simți doar cu inima. Sper că inima voastră va ști să găsească printre cuvintele noastre acele răspunsuri de care are cu adevărat nevoie. Vă invit cu mare drag să citiți cartea, disponibilă începând de astăzi pe bookzone.ro alături de o scrisoare din partea mea!”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*