Freedom House România condamnă acțiunea de compromitere a jurnalistei de investigație Emilia Șercan

Fundația Freedom House România condamnă acțiunea de compromitere îndreptată împotriva jurnalistei Emilia Șercan, care a dezvăluit că teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă este plagiată.

„Condamnăm ferm și fără reținere acțiunea de compromitere a jurnalistei Emilia Șercan, în care sunt implicate, conform datelor prezentate de aceasta, tocmai instituțiile statului care ar trebui să o protejeze”, transmite Freedom House România, potrivit Monitorul de Cluj.

Situația este cu atât mai gravă cu cât atacul nedemn a apărut, potrivit Emiliei Șercan, după ce a publicat un articol în care dezvăluia că premierul Nicolae Ciucă, general în rezervă, ar fi plagiat.

Atunci au fost distribuite public poze menite să o compromită pe jurnalistă, promovate în România de site-uri aparținând unor persoane condamnate penal.

Mai mult, o probă pe care a furnizat-o Poliției Române pentru a identifica autorul infracțiunii de violare a vieții private a fost scursă din dosar în aceeași zi, devenind baza amplei operațiuni de compromitere. În paralel, s-a desfășurat și o acțiune de mușamalizare a cazului.

Freedom House România solicită autorităților să investigheze cu seriozitate situația, cere premierului Nicolae Ciucă să se dezică de astfel de practici nedemne și o susține pe Emilia Sercan.

Toate detaliile cu privire la acest caz, în articolul de presă al jurnalistei Emilia Șercan, publicat luni, 4 aprilie, pe site-ul PressOne:

Autoritățile statului au orchestrat o operațiune de kompromat împotriva mea. Acum încearcă să o mușamalizeze

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*