Fructul exotic cu multe beneficii pentru organism. Reglează digestia și ameliorează simptomele depresiei

Fructul exotic, consumat de români, cu multe beneficii pentru organism. Acest fruct este îndrăgit atât pentru gustul său, dar și pentru faptul că este sățios și bogat în nutrienți.

Fructul exotic, consumat de români, cu multe beneficii pentru organism. Fructul minune este considerat hrană de bază în anumite țări din lume și asigură un aport nutrițional important.

Este vorba despre banane.

Dulce şi cremoasă, banana este fructul pe care îl consumăm drept gustare sau într-un shake, dimineaţa, la micul dejun, indiferent de vârstă. Deşi ne poate aduce şi kilograme în plus, beneficiile ei nu pot fi trecute cu vederea, scrie csid.ro.

Fructul exotic, consumat de români, cu multe beneficii pentru organism. Reglează digestia

Fructul exotic, consumat de români, cu multe beneficii pentru organism. Bananele sunt recomandate de specialiști datorită beneficiilor pe care le au asupra sănătății noastre. O banană de dimensiuni medii are aproximativ 3 grame de fibre. Fibrele din banane ne ajută să îmbunătățim digestia, iar amidonul din banane nu este digerat de stomac și ajunge în intestinul gros, unde devine hrană pentru bacteriile benefice din intestin, relatează Monitorul de Cluj.

De asemenea, fructul exotic, consumat de români, reglează și nivelul zahărului din sânge. Pectina și amidonul rezistent din banana pot regla nivelul zahărului din sânge și pot reduce pofta de mâncare.

Totodată, bananele au un efect antiacid care protejează împotriva ulcerului gastric.

Fructul exotic, consumat de români, cu multe beneficii pentru organism. Ameliorează simptomele depresiei

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, bananele pot ameliora și simptomele depresiei. Potrivit unui sondaj de opinie efectuat pe un eșantion de pacienți diagnosticați cu depresie, consumul de banane ajută la ameliorarea simptomelor acestei tulburări psihice, inducând o stare de bine. Conform aceluiași sondaj, simptomele sindromului premenstrual pot fi ținute sub control cu ajutorul bananelor, scrie sfatulmedicului.ro.

Fructul exotic, consumat de români, cu multe beneficii pentru organism. Bananele au un conținut ridicat de potasiu. Conform unui studiu, persoanele care mănâncă banane de 4-6 ori pe săptămână au cu aproape 50% mai puține șanse de a dezvolta boli de rinichi decât persoanele care nu consumă banane.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*