Fructul toxic pe care îl consumăm cu toții. Este un adevărat pericol pentru sănătate!

Vara a venit și o dată cu ea și sezonul în care pepenele este vedeta. Acesta este considerat unul dintre cele mai sănătoase fructe. Asta în cazul în care este crescut natural, fără ”ajutor” din partea crescătorului care nu este deloc interesat de sănătatea cumpărătorului, ci de câștigul personal. Din păcate, specialiștii în sănătate atrag atenția că din ce în ce mai mulți pepeni de pe piață sunt plini de substanțe dăunătoare.

De cele mai multe ori, crescătorii folosesc substanțe chimice precum nitrați, coloranți artificiali (cromat de plumb, galben de metil, roșu Sudan), carburi, oxitocină. Toate acestea îl fac extrem de nesănătos pentru intestine și pentru întreg organismul.

De la simptome gastrointestinale, hemoragii, deteriorarea celulelor creierului până la orbire și chiar cancer, sunt doar câteva din efectele pe care toate aceste produse chimice le pot avea asupra omului.

Din păcate, nu este ușor pentru un consumator de rând să recunoască un pepene injectat. Mai ales din cauza faptului că vopseaua care îi dă acea culoare roșie, frumoasă, este imposibil de detectat.

Cum recunoști un pepene injectat

Pulberea albă de pe suprafața cojii arată că acesta a fost ”ajutat” să ajungă la maturitate mai repede cu ajutorul carburilor. Vorbim despre un produs chimic folosit pentru ca fructele să se coacă mai repede. Carburile sunt folosite și la coacerea bananelor și a fructelor de mango. Așadar, este foarte important ca fructul să fie spălat bine înainte de a fi tăiat.

Culoarea din interior. Atunci când pepenele are o culoare neobișnuit de roșie, este posibil să fi fost injectat. La fel și în cazul celor mult prea dulci. În acest caz, mijlocul pepenelui poate părea putred sau cu o urmă ca de arsură, din cauza chimicalelor, scrie onlymyhealth.com.

Găurile sau crăpăturile. Uneori, o gaură mică poate rămâne în urma injectării pepenilor. Pe de altă parte, dacă, după tăierea pepenelui verde, observați găuri sau fisuri în miezul acestuia, este de preferat ca fructul să nu fie consumat. Este un indiciu clar că pepenele a fost forțat.  Nu există motive pentru care astfel de fisuri să fie găsite în fructe coapte în mod natural.

Semințele albe. Pentru a identifica ușor un pepene crescut artificial, este nevoie doar să inspectăm semințele acestuia. Dacă sunt albe, necoapte, este posbil să fi fost stropiți cu Forchlorfenuron, una dintre substanţele folosite în ultima vreme pentru a creşte şi a coace miezul pepenilor. Este o substanţă folosită la accelerarea creşterii şi în SUA, pentru struguri sau kiwi, dar care este interzisă în Europa.

Așadar, fiți cu băgare de seama când mergeți la piață și încercați să cumpărați fructe doar din surse sigure!

Sursă: Antena 3

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*