VIDEO Frustrare în superioritate numerică: U Cluj – FC Hermannstadt 1-0 (0-0)

FC Hermannstadt s-a împiedicat și pe Cluj Arena, 0-1 cu Universitatea, în etapa a 13-a a SuperLigii României la fotbal, după 1-2 runda trecută cu Sepsi. A doua înfrângere consecutivă, la capătul unei serii de nu mai puțin de 10 partide fără înfrângere de la revenirea în prima ligă.

foto: facebook/FCH

Elevii lui Marius Măldărășanu dau senzația că meciurile în superioritate numerică le dăunează. Săptămâna trecută, în Cupa României, au avut nevoie de prelungiri și lovituri de departajare pentru a depăși echipa de liga secundă FC Brașov, deși au evoluat mai bine de o oră în superioritate numerică. Astăzi, într-un meci echilibrat cu Universitatea Cluj, n-au reușit să profite de eliminarea lui Briceag în minutul 62. Au pierdut trei puncte la singurul șut pe spațiul porții lui Muțiu.

„Le-am spus jucătorilor, dacă jucam 11 la 11, două zile nu pierdeam. În momentul în care am avut superioritate, apare relaxarea. De asta mi-a fost teamă. Le-am și spus că nu-mi doresc asta, din contră trebuie să avem aceeași atitudine, dacă nu chiar mai mare decât până atunci. Aveam de făcut o schimbare pentru că Petrișor Petrescu luase un cartonaș galben în prima repriză, urma să intre Năstăsie… În momentul în care am văzut acel cartonaș roșu, am schimbat un pic și am intrat cu Babic, să jucăm cu 2 atacanți. Am vrut să câștigăm.

Fotbalul ne-a pedepsit astăzi. Este o realitate. În momentul în care ai superioritate și tu crezi că îți va fi foarte ușor sau cel puțin vei pleca cu un punct… în ziua de astăzi nu s-a întâmplat asta. Până acum, în momentul în care am fost foarte corecți (…) am dat totul, atunci au venit puncte pe final, în minutul 94, 93. De data asta nu am fost corecți, iar Dumnezeu a reglat așa cum știe el (…) Există o lege a compensației (…) De data asta este o realitate, am pierdut pe final, dar sunt supărat că nu am fost corecți în cele 20 de minute (…) Noi ăștia am fost. Mergem înainte. Vina noastră a fost de când s-a luat cartonașul roșu”, a spus Marius Măldărășanu, la final.

O jumătate de oră am avut la dispoziție pentru a marca decisiv, dar am fost pedepsiți prin „legea compensației“. Am câștigat 3 partide în ultimele secvențe, se pare că a venit momentul să suferim. În loc să înscriem, mai ales că Marius Măldărășanu a mutat din nou pentru victorie, în condițiile în care același antrenor o făcea decisiv cu câteva etape înainte, am simțit reversul medaliei. De această dată, zeița Fortuna a zâmbit clujenilor, cu gol marcat în minutul 83, care avea să se dovedească decisiv pentru soarta întâlnirii.

În urma acestui rezultat, FC Hermannstadt rămâne pe 3 în clasamentul SuperLigii, cel puțin până mâine, când am putea fi depășiți de Sepsi, care are meci programat la Farul, ori luni 10 octombrie, când am putea fi depășiți de CFR Cluj, care are meci programat la Arad, cu UTA.

Filmul meciului

Min. 28: Raul Opruț îl încearcă pe portarul clujenilor, care e la post

Min 34 Biceanu șutează puternic de la 30 de metri, fostul nostru portar Plamen Iliev e pe fază și  intervine cu siguranță.

Min 37 Chipciu caută cadrul porții, mingea ocolește ținta

Min 62 Horșia a primit direct cartonașul roșu la două minute după ce a intrat pe teren, după un fault dur asupra lui Paraschiv.

Min 83 Marius Briceag a înscris cu o lovitură de cap, în urma unei centrări trimise de Chipciu: 1-0

FC Hermannstadt: Muţiu – Butean, Bejan, I. Stoica, R. Opruţ – S. Mino, Biceanu (Buhăcianu ‘85) – Balaure (Năstăsie ‘84), P. Petrescu (Babic ‘69), Oroian (C. Popescu ‘69) – D. Paraschiv. Antrenor: Marius Măldărăşanu.

Universitatea Cluj: Iliev – Chipciu, Ilie, Ispas, Briceag – Haită (Horşia ‘60), R. Pires (Purece ‘76), I. Filip – Vlădoiu (Thiam ‘41), Ad. Bălan (Bic ‘76), Fulop. Antrenor: Eugen Neagoe

CLASAMENT

Declarații după meci:

Rezumatul partidei:

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*